субота, 22 січня 2011 14:43

У Львові на свято Злуки прийшов головний "регіонал" області (ФОТО)
12

Фото: Фото Ігор Хомич/Gazeta.ua

На вічі перед пам'ятником Тарасові Шевченку зібралося близько 8 тис. людей. Час од часу вигукували: "Україна єдина!". Не видно прапорів жодної політичної сили. Ольга Сало, одна з організаторів віча, пояснила: представників партій попередили, що демонстрація їхніх символів розцінюватиметься як провокація:

"Свято Злуки - це єднання всіх, - каже вона. - Приходити і демонструвати свою політприналежність це збочення. Цього робити нині не потрібно, віче - це не агітмайданчик, а свято для людей. Не треба його псувати. Добре, що керівники партій це зрозуміли правильно, тому крім синьо-жовтих стягів, ніяких більше тут не бачимо. На святкування просили всі політичні партії. І майже всі відгукнулися. Був і лідер обласної організації "Партії регіонів" Петро Писарчук. Він взяв участь у формуванні живого ланцюга. Це було його особисте волевиявлення".

Вітати львів'ян по черзі до мікрофона підходили представники політичних сил. Їхні промови тривали до 3 хв. У перервах люди співали українські патріотичні пісні.

Перед пам'ятником Іванові Франкові під Львівським університетом встановили символічну карту України. На ній Схід простягає руки Заходу. Під плакатом фотографуються львів'яни та гості міста.

"Приїхали на триденну екскурсію Львовом. Вийшло так, що і на свято Злуки потрапили, - ділиться харків'янин Дмитро Михайлов. - Приємно нині стільки людей бачити. Всі якби за одне, тримаються за руку, співають, веселяться. В нас такого нема. Кажуть, що Схід - це "москалі", а Захід - це "бандерівці". Неправда - всі ми одна Україна. І я в цьому нині переконався. Сфотографувався біля цього плакату з львів'янами, тепер всім цей знімок показуватиму, як братерський".

Нагадаємо, акції з нагоди Дня Соборності сьогодні відбуваються у багатьох містах України.У Києві на Контрактовій площі під час акції "Ми - єдиний народ" біля сцени склали карту України з шматочків пінопласту. А тротуарна частина мосту Патона стала місцем проведення акції Братством козацького бойового звичаю "Спас", яка символізувала возз'єднання лівобережною та правобережною Україною.

Святкування Дня соборності відбулося також на річці Збруч, що розділяє Тернопільську та Хмельницьку області, та по якому до 1918-го пролягав кордон між Російською й Австро-Угорською імперіями, потім між Українською Народною Республікою й Західно-Українською, а далі до 1939-го між СРСР і Польщею.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові на свято Злуки прийшов головний "регіонал" області (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути