середа, 05 вересня 2012 15:24

У Львові іграшки провели "Останній мирний протест"
14

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у Львові біля обласної державної адміністрації відбулася акція "Останній мирний протест" у знак незгоди з положеннями "Про мирні зібрання". Акцію організувала "Фундація регіональних ініціатив" спільно з "Відсіччю".

В акції взяли участь близько 15 людей. Протестувальники вигукували: "Маю право на протест" та "Свободу мирним зібранням". У руках активісти тримали плакати: "Львів проти 2450", "Ні 2450", "Заборонено забороняти", "Свобода мирним зібранням", "Маємо право на протест", "Маю право".

Разом із собою люди принесли кілька м'яких іграшок, які також тримали плакати: "Україна не Білорусь", "Маю право", та інші. Активісти посадили їх перед собою на асфальті.

"Наша влада сприймає народ, як іграшки, - сказав ведучий акції у мегафон. - Вони маніпулюють нами. Думають, що нам можна просто так заборонити мирні зібрання. Ці ляльки, які також мають транспаранти, сьогодні протестують, як і ми. Приймаючи цей Закон, влада абсолютно ігнорує нашу думку."

Після цих слів учасник протесту у формі міліціонера віником змів іграшки, які символізували український народ.

"Останній мирний протест" — це всеукраїнська акція протесту, яка проходить у 20 містах України - розповів член організації "Фундація регіональних ініціатив" Юрій Костів. - Її проводять у найбільших містах України, а найбільша відбудеться сьогодні вночі у Києві. Ми виступаємо проти законопроекту "Про мирні зібрання", бо він дуже суттєво обмежує наші права на мирні зібрання та місця, де можна проводити такі заходи. Цим законопроектом запускаються такі механізми, які дозволяють забороняти мирні зібрання в судовому порядку ще до їх початку. Також правоохоронні органи можуть забороняти людям проводити мирні зібрання, якщо вважатимуть, що останні порушують якісь правила. Однак ці правила не прописані у Законі, тобто міліціонери визначатимуть їх на власний розсуд. При його прийнятті влада може визнавати незаконними навіть екологічні акції з прибирання парків".

Під кінець акції активісти зачитали звернення до президента Віктора Януковича та голови ВРУ Володимира Литвина, які передадуть адресатам під час акції у Києві, яка буде відбуватися сьогодні вночі. Малу кількість учасників організатори пояснили тим, що інформація про законопроект з'явилася дуже неочікувано і люди мали лише один день для того, щоб організувати акції по всій країні. Проте люди переконані, що їхні дії повинні призвести до якоїсь реакції влади. Крім того активісти закликали усіх приходити у суботу на 12 годину дня до Ратуші на акцію захисту свободи слова в Україні та телеканалу Тві.

Зараз ви читаєте новину «У Львові іграшки провели "Останній мирний протест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути