неділя, 04 березня 2012 16:13

На Київщині люди вийшли з протестом проти "промивання мізків" муніципальними ЗМІ
18

Фото: Фото: pravo-znaty.org.ua

Сьогодні, 4 березня, півтори сотні обурених мешканців Броварів (Київська обл.) вийшли на місцевий Майдан Свободи на акцію протесту "Брехня за наші гроші". Два дні тому суд заборонив проведення заходу.

Як повідомили організатори акції, згідно прийнятого на 2012 рік бюджету Броварською міською радою виділено 1, 575 тис грн на фінансування комунальних ЗМІ: телестудію "Наше місто", газет "Брама" та "Нове життя". Броварська громада вважає, що ці кошти можна було б використати на соціальні програми, адже місцеві комунальні ЗМІ є вкрай низькоякісними та необ'єктивними.

Організаторами акції, активістами громадської організації "Гроза" були продемонстровані "експонати брехні": на дерев'яних стендах розмістили  "незалежні та об'єктивні" статті з газет "Броварська Панорама" та "Нового життя", а також фотографії лукавих, на думку організаторів, сюжетів комунальної телестудії "Наше Місто".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Броварах жорстоко побили опозиційного депутата: струс мозку, переломи

Один з організаторів акції Сергій Тафій сказав, що стомився дивитись в місцевих новинах постійну брехню.

"Дратує, коли міський комунальний телеканал працює, як в радянські часи, коли показують тільки "покращення життя", що "жити стало краще, жити стало веселіше", хоча всі ми з вами знаємо, в яких умовах людям зараз доводиться виживати. І на акцію я вийшов, тому що не хочу, аби з бюджету – фактично, з моїх кишень – спонсорували ці брехливі комунальні газети та телеканали. Більше того: ці ЗМІ вже давно перетворились, по факту, в агітки Партії регіонів – там на кожній сторінці емблеми ПР і обличчя їхніх лідерів в Броварах. Чому я маю спонсорувати їхню передвиборчу агітацію?!", - обурюється Сергій.

"Якщо народ виходить на акції протесту вже не проти високих тарифів, беззаконня влади або правоохоронців, а проти брехні в комунальній пресі – це значить що людям ця влада та все, що з нею пов'язано, просто остогидла. Сьогодні ми побачили, що людей вже не зупиняє ні заметіль, ні холодний вітер, ні паніка міліцейського керівництва, ні навіть заборона суду на мирні зібрання", - заявив громадський активіст Сергій Іллюхін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Броварах "регіонал" приватизував парк: люди виступили з протестом

Не обійшлося й без "головних героїв" - знімати сюжет про акцію на свою честь прибула знімальна група місцевого телеканалу "Екта Бровари". Громада почала скандувати "Ганьба!", а для знімальною групи принесли каструлю з "локшиною", приправлену брехнею та маніпуляціями. Від страви працівники провладного телеканалу відмовились.

Наприкінці акції броварчани підготували доручення до влади із вимогами навести лад в сфері міських комунальних ЗМІ та забезпечити право громадян на повне та правдиве висвітлення суспільно-політичного життя міста у комунальних ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині люди вийшли з протестом проти "промивання мізків" муніципальними ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути