субота, 03 липня 2010 15:24

У Львові до Євро-2012 треба збудувати ще 14 готелів

У Львові до Євро-2012 треба збудувати ще 14 готелів

Щойно у Львові закінчилася чергова нарада з підготовки міста до Євро-2012. Вона стосувалася суто готельного бізнесу.

Згідно з вимогами Асоціації УЄФА, у Львові має бути зведено ще 1020 п'ятизіркових номерів, 1315 чотиризіркових та 210 тризіркових. Компанія "ТУІ Тревел" - офіційний туроператор УЄФА - підписала угоди з діючими готелями Львова та області на 2329 номерів, 735 з яких п'ятизіркові, 1261 - чотиризірковий, 333 - тризіркові. Це 40 готелів зі Львова: 14 заплановано збудувати, 26 – реконструювати. Також 37 готелів в області: 10 заплановано збудувати, 27 - реконструювати.

"З таких цифр видно, що бракує 285 п'ятизіркових номерів та 54 - чотиризіркових, - зауважив заступник голови облдержадміністрації Володимир Губицький. - Сьогодні у місті реально будуються лише два об'єкти - друга черга "Леополісу" та готель "Максим".

З будівництвом готелів у Львові є дві проблеми: дозвільні процедури і брак коштів у інвесторів. Є чотири готелі, котрі будуть вчасно збудовані, якщо інвестори віднайдуть відповідні кошти.

"Найбільшим питанням є отримання готелями доступних кредитів для будівництва та реконструкції, - зазначив Губицький. - Організуємо зустріч керівників готелів з банкірами."

Сьогодні до прийому гостей готові "Ріксос-Прикарпаття" та "Шале Грааль" у Трускавці. У місті добудовують "Женеву" та "Каштан". У Трускавці інша проблема, кажуть чиновники, - ремонт доріг та водопостачання.

"З готелями є ще одна гостра проблема, - наголосила Тетяна Пономаренко, директор товариства "Закарпатський дім" - готель "Шале Грааль". - У регіоні відсутні досвідчені працівники готелів. Спеціалізовані навчальні заклади досі готують фахівців за радянськими програмами. Можливо, варто створити тренінгові готелі для підготовки персоналу."

Найбільшим попитом серед фанів буде користуватися сегмент тризіркових готелів. Якщо готелі будуть зведені, Львів виконає свої зобов'язання перед УЄФА.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові до Євро-2012 треба збудувати ще 14 готелів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути