вівторок, 17 березня 2009 13:09

УЄФА перевіряє Львів, а він не готовий

УЄФА перевіряє Львів, а він не готовий
17 березня під час зустрічі з експертами УЄФА з питань транспортної інфраструктури в Києві, заступник міського голови Львова з питань підготовки до ЄВРО 2012 Олександр Жаріков та директор Департаменту ЄВРО 2012 Олег Засадний представлятимуть досягнення та перспективи розвитку транспортної інфраструктури в рамках підготовки до ЄВРО 2012.

Про це 2012ua.net проінформували у прес-службі Львівської міської ради.

"Особливу увагу представники УЄФА звертатимуть на мобільний план транспортної інфраструктури міста під час проведення ЄВРО 2012, а також підготовку міжміського автодорожнього та залізничного сполучення. Окрім того, експерти УЄФА розглядатимуть лише ті об"єкти інфраструктури, які заплановано реалізувати не пізніше 4 кварталу 2011 року", ?- зауважив директор Департаменту ЄВРО 2012 Олег Засадний.

УЄФА представлятимуть експерти з питань транспорту професор Філіп Бові та Стефано Манеллі, а також Координатор проектів УЄФА Маттео Гамбуто.

Нагадаємо, що 24 березня до Львова завітають представники УЄФА з питань підготовки об"єктів розміщення. У рамках візиту відбудуться зустрічі з представниками вже існуючих готелів, і тих, які планують побудувати в цьому році.

Окрім того, до кінця березня експерти УЄФА також матимуть зустрічі в рамках перевірки готовності стадіонів, аеропортів, тренувальних полів та фан-зон.

Погані справи із транспортною інфраструктурою.

Як зазначив у коментарі для "МЕДІАСТАР" Сергій Бащук, депутат Львівської міської ради перевірки УЕФА мають бути стимулом для кращої підготовки міста до "Євро-2012", а для УЕФА це дає повну інформацію. Втім, як каже депутат, основна інспекція буде 4 травня, коли буде визначено перелік міст, що прийматимуть "Євро-2012".

- Зводити стадіон за бюджетні кошти проблематично. Коли ж інспекція УЕФА перевірятиме стадіон – тоді й треба переживати. Зараз підстав не має, - стверджує він. - З готельним господарством проблем не має, тим паче, що УЕФА суттєво знизила вимоги. В інших містах Європи з готелями не краще. На Львівщині, зокрема у Трускавці, Моршині є якісні чотирьохзіркові готелі.

Щоправда, справи не вельми добрі з транспортною інфраструктурою. Це усе питання часу, грошей, і вибору професійних підрядників, що ремонтуватимуть дороги.

- Інспектори дивляться і не висловлюють свої зауваження одразу, - каже Бащук. - Вони ввічливо усміхаються, говорять, буцімто у вас все добре. Але записи у чорний блокнот таки роблять. Серед повноважень інспекторів не має прийняття рішень, бо це роблять на рівні директорів. Рішення буде прийматися на підставі реально зроблених чи не зроблених справ.

2012ua.net, mediastar.net.ua

Зараз ви читаєте новину «УЄФА перевіряє Львів, а він не готовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути