вівторок, 30 березня 2010 09:52

У Луганську біля школи промишляли два наркопритони

У Луганську біля школи промишляли два наркопритони
У Луганську виявлено і ліквідовано два наркопритони, які розміщувалися в безпосередній близькості від середньої школи. Про це повідомила прес-служба УМВС у Луганській області.

Власниками обох прибуткових місць виявилися члени організованої злочинної групи, яка займалася виготовленням і збутом у великих розмірах особливо небезпечної наркотичної речовини - екстракційний опій.

Співробітники управління з боротьби із незаконним обігом наркотиків отримали оперативну інформацію про те, що на території шкільного спортмайданчика помічено громадян, після яких залишаються використані шприци. В ході оперативно-розшукових заходів з"ясувалося, що торгівлею наркотичним зіллям займаються четверо луганців, молодшому з яких 24, а старшому - 28 років. Всі вони раніше судимі і наркомани зі стажем, а ватажок, як виявилось, "у системі" з 14 років.

Під їх безпосереднім контролем були дві адреси, розташовані поблизу згаданої школи, де безпосередньо здійснювалося виготовлення і збут екстракційного опію.

Для даної ОЗУ був характерний традиційний розподіл ролей: ватажок особисто продавав "заряджені шприци", відав фінансами, давав вказівки решті членів угруповання. А їх місія зводилася до наступного: один варив "зілля", інший здійснював постачання сировини - макової соломки, а третій учасник ОЗУ підшукував покупців з числа наркозалежних споживачів.

Також з"ясувалося, що члени ОЗУ суворо дотримуються правил конспірації. Клієнти прибували на адреси, де розташовувалися наркопритони, лише після попереднього дзвінка. Період злочинної діяльності даної ОЗУ охоплює декілька місяців.

В ході обшуків на двох адресах, розташованих один від одного в кількох десятках метрах, було виявлено і вилучено кілька літрів готової рідини, 3 кілограми наркосировини - макової соломки, більше тисячі гривень грошових коштів, виручених від продажу опію. Як з"ясувалося, чистий дохід даного кримінального "бізнесу" складав декілька десятків тисяч гривень, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську біля школи промишляли два наркопритони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути