четвер, 18 березня 2010 12:01

У Харківському СІЗО повісився замначальника кримінального розшуку

У Харківському СІЗО повісився замначальника кримінального розшуку

Один із затриманих у справі про наркоторгівлю в Харкові - заступник начальника кримінального розшуку Харківської міської міліції Олександр Кошель повісився в слідчому ізоляторі. Про це Медиа-порту повідомив заступник начальника управління Олександр Крикушенко.

За даними управління виконання покарань у Харківській області, Олександр Кошель (1979 року народження), який з жовтня знаходився в СІЗО, помер 16 березня.

Як розповів Крикушенко, Кошель повісився на власних штанях у камері карцеру.

16 березня близько полудня контролер обходив камери і у віконце побачив, що сталося. Двері камер у карцері в СІЗО закриваються на електрозамок, а, за правилами, контролер не може зайти в камеру один - тільки з іншим співробітником ізолятора.

"Ми спрацювали дуже швидко. За чотири хвилини він був у санчастині. Викликали швидку. Лікарі намагалися його врятувати, "запустити" серце, 40 хвилин боролися за життя. Були проведені всі реанімаційні заходи. Але підслідний помер", - розповів Крикушенко.

Олександра Кошеля посадили в карцер напередодні, 15 березня, після конфлікту з сусідами по камері. А за день до цього, розповів Крикушенко, Кошель повернувся в СІЗО з Дніпропетровська, куди його возили правоохоронці в рамках слідчих дій у кримінальній справі. "Начальство провело з ним роботу, поговорили перед тим, як садити в карцер. І ніяких передумов до суїциду не було. Ви ж розумієте, що у нього могли бути причини життєві, щоб скоїти такий злочин", - сказав Крикушенко.

Після події створено спеціальну комісію, яка протягом 10-ти днів розслідуватиме обставини того, що сталося.

Нагадаємо, в жовтні 2009 року Олександр Кошель, який підозрюється в причетності до торгівлі наркотиками, був затриманий вночі під час перетину українсько-російського державного кордону.

Справу про наркоторгівлю у міліції було порушено в жовтні 2009 року. У справі було вісім обвинувачених. До двох був застосований запобіжний захід - підписка про невиїзд. Решту, серед яких були три співробітники міліції, заарештували. Всі вони, як і Олександр Кошель, були відправлені в СІЗО. Ще один колишній міліціонер був оголошений в розшук. За останніми даними прокуратури, він все ще не затриманий.

За даними прокуратури, мова йшла про організовані постачання і збут у Харкові різних наркотиків. Під час затримання підозрюваних правоохоронці вилучили різні наркотики.

Слідство у справі повинно було закінчитися 8 лютого, але прокуратура продовжила термін розслідування.

Зараз ви читаєте новину «У Харківському СІЗО повісився замначальника кримінального розшуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути