четвер, 18 березня 2010 11:45

СБУ ліквідувала два потужні канали контрабанди наркотиків

СБУ ліквідувала два потужні канали контрабанди наркотиків

Служба безпеки України (СБУ) ліквідувала два потужні канали контрабанди метадону, з допомогою яких цей наркотичний засіб - синтетичний замінник героїну - тривалий час постачався в Україну для реалізації наркозалежним особам у різних регіонах держави, зокрема до Черкаської та Донецької обл., повідомляє прес-служба СБУ. Лідерів обох злочинних угруповань співробітники СБУ затримали у березні ц.р. у результаті багатоходових спеціальних операцій.

Подружня пара з Умані Черкаської області, яка за дорученням злочинного угруповання везла чергову партію метадону з Білорусі, була затримана вранці 15 березня ц.р. в пункті пропуску "Нові Яриловичі" (Чернігівська обл.) під час проведення митного огляду. У наркокур"єрів вилучено 0,5 кг метадону високої якості. Наркотик було приховано у спеціальній схованці у легковику затриманих, на якому вони перетинали кордон України з Білоруссю.

З вилученого правоохоронцями метадону можна виготовити близько 5 тисяч доз (за 1г метадону на "чорному ринку" дають майже 400 дол.).

Цього ж дня у ході спеціальної операції, до якої поетапно підключались працівники кількох регіональних органів СБУ, було затримано ватажка наркоугруповання. Громадянина взяли біля його власного маєтку у одному з сіл Уманського району.

Двома тижнями раніше СБУ також перекрила потужний наркоканал, прокладений наркоділками з Росії. Метадон транспортували значними партіями і реалізовували через розгалужену мережу наркоділерів.

2 березня ц.р. в пункті пропуску "Успенка" (Донецька область) під час проведення митного огляду пасажирів автобусу міжнародного сполучення, у громадянки України, яка використовувалась членами угруповання як наркокур"єр, виявлено та вилучено близько 0,5 кг метадону.

У подальшому у Донецьку затримано лідера угруповання. Ринкова вартість вилученого наркотичного засобу складає понад 100 тис. дол.

Протягом минулого року СБУ вилучила з незаконного обігу понад 20 кг амфетаміну.

Зараз ви читаєте новину «СБУ ліквідувала два потужні канали контрабанди наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути