четвер, 11 березня 2010 12:50

У потягу "Миколаїв-Москва" виявили вибухонебезпечну контрабанду

У потягу "Миколаїв-Москва" виявили вибухонебезпечну контрабанду

Співробітники Харківського прикордонного загону та митниці під час оформлення поїзда "Москва - Миколаїв" сьогодні виявили вибухонебезпечну контрабанду. Про це повідомляє прес-служба Харківського прикордонного загону.

В вагону N 15 оглядова група знайшла захований пакунок, який невідома особа намагалася перемістити в Україну, у ньому везли 20 бойових набоїв калібру 7.62, 2 запала до бойових гранат, рукоятку-магазин до автомату "Удар", вибуховий пакет, та 1 банку трубчастого пороху.

Контрабанду вилучено та передано співробітникам митниці, встановлюються причетні до контрабанди особи, передає РБК-Україна.

Нещодавно співробітники Служби безпеки України і Федеральної служби контролю за наркотиками Росії припинили діяльність міжнародного наркоугрупування. 

Троє зловмисників, серед яких одна – жінка, налагодили стійкий канал контрабандного постачання із Запоріжжя до Москви великих об"ємів лікарського препарату "Терофун", до складу якого входить прекурсор - псевдоефедрін. Надалі в Москві з цього препарату в підпільній лабораторії виготовляли психотропну речовину – метамфетамін.

7 березня співробітники спецслужби і митниці під час огляду пасажирів потягу "Сімферополь-Москва" в особистих речах громадянок Росії виявили заховані від митного контролю 37 тис. пігулок "терофун". 8 березня співробітники Федеральної служби контролю за наркотиками РФ затримали "на гарячому" ще 5 учасників міжнародного наркоугрупування.

Одночасно в Запоріжжі в ході обшуку місця проживання організатора угрупування вилучена вогнепальна зброя, боєприпаси, коштовності, велика кількість пігулок "терофун", "трайфед", "ефедрін-арсан" турецького виробництва.

Зараз ви читаєте новину «У потягу "Миколаїв-Москва" виявили вибухонебезпечну контрабанду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути