понеділок, 08 березня 2010 13:54

СБУ накрило міжрегіональних наркоторговців

СБУ накрило міжрегіональних наркоторговців

Співробітниками Управління СБУ в Івано-Франківській області разом зі співробітниками УСБУ в Житомирській області знешкодили наркоугруповання з усталеними міжрегіональними зв"язками.

Співробітники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та бійці спецпідрозділу А УСБУ в Івано-Франківській області в ніч з 5 на 6 березня в результаті спецоперації затримали на гарячому чотирьох членів міжрегіональної угруповання, яке протягом тривалого часу займалася придбанням, зберіганням, перевезенням і пересиланням з метою збуту та збутом наркотичних речовин.

Свою злочинну діяльність двоє жителів міста Івано-Франківська 1976 і 1980 рр.. народження, і двоє уродженців Донецької області, які проживали в місті Івано-Франківську в найманій квартирі, почали восени 2009 року, повідомляє прес-служба Управління СБУ.

Тоді житель Івано-Франківська 1976 року народження створив угруповання, до якого завербував трьох інших громадян. Спільно вони розробили план злочинних дій з придбання, зберігання, перевезення та пересилання з метою збуту та збуту наркотичних і психотропних речовин.

Були визначені конкретні функції кожного з співучасників у групі, які за вказівкою керівника групи підшукували дилерів серед мешканців Івано-Франківська, Києва та Житомира і збували їм наркотичні речовини, а отримані кошти розподіляли між собою.

Наркодільці були затримані під час останньої спроби продати партію психотропних речовин на суму 10 тисяч гривень. Таблетки з вмістом психотропної речовини наркодилери ховали в корпус від DVD-програвача, який поїздом передали замовнику.

У результаті проведених обшуків були вилучені таблетки екстазі, 5 різних найменувань психотропних речовин у великій кількості, газовий пістолет, перероблений під спецзасіб травматичної дії.

СБУ наголошує, що даний вид злочину законодавством кваліфікується як особливо тяжкий, і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Цензор

Зараз ви читаєте новину «СБУ накрило міжрегіональних наркоторговців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути