пʼятниця, 02 жовтня 2020 18:48

У лікарні померла блогерка, яку чоловік підпалив під час стриму

У Китаї, в лікарні міста Ченду, померла блогерка, місцева зірка соцмережі Douyin (китайський аналог TikTok. - Gazeta.ua) Ламу Аба, яку під час прямого ефіру облив бензином та підпалив колишній чоловік на прізвище Тан.

Історію Ламу розповідає thepaper.cn.

Автор: thepaper.cn
  Популярна в Китаї блогерка померла від опіків, які отримала  коли її підпалив колишній чоловік.
Популярна в Китаї блогерка померла від опіків, які отримала коли її підпалив колишній чоловік.

Згідно з повідомленням Бюро громадської безпеки, 14 вересня, близько 20:50 за місцевим часом, 30-річну жінку в будинку спалив її колишній чоловік на прізвище Тан. За повідомленням китайських ЗМІ, незабаром після того, як Ламу вийшла в ефір, її екран згас. Як з'ясувалося пізніше, агресор з ножем та бензином увірвався до будинку жінки, облив свою колишню дружину займистою речовиною та підпалив. Унаслідок цього Ламу отримала 90% опіків тіла різного ступеня. Це дуже важкі ушкодження, не сумісні з життям.

Постраждалу доправили до лікарні в місті Ченду, де два тижні лікарі боролися за її життя. Медики діагностували в Ламу системні опіки, гіповолемічний шок, сильну дегідратацію та синдром поліорганної недостатності.

Рідні жінки 17 вересня оголосили через соцмережі збирання коштів на її лікування. І вже наступного дня вдалося зібрати 1 млн юанів (понад $147 тис., або майже 4,2 млн грн. - Gazeta.ua). Однак попри всі зусилля жінка не вижила - померла в лікарні 30 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві загинула блогерка

Родичі загиблої блогерки розповіли, що Тан затосовував до Ламу силу, коли вони жили разом. Тому на початку 2020 року подружжя розлучилося з ініціативи жінки. Пара має двох дітей, і кожен з батьків отримав опіку над однією дитиною. Невдовзі після розлучення Тан погрожував убити одну дитину, якщо Ламу знову не вийде за нього. Вона це зробила, але в підсумку втекла від нього.

Чоловік почав її шукати, розпитував її родичів і, як повідомляють, побив сестру Ламу, яка відмовилася говорити з ним про це. Члени родини заявили, що про цей інцидент повідомили в поліцію, яка, за їхніми словами, не вжила жодних заходів. Зрештою Ламу знову розлучилася з Таном, але він отримав опіку над обома дітьми.

Автор: 3g.163.com
  Популярна в Китаї блогерка померла від опіків, які отримала  коли її підпалив колишній чоловік.
Популярна в Китаї блогерка померла від опіків, які отримала коли її підпалив колишній чоловік.

Смерть Ламу спричинила хвилю обговорення теми домашнього насильства в китайських родинах. Це вбивство спровокувало велику дискусію в китайській соцмережі Weibo. Понад 70 млн людей використали хештег, в якому згадується її смерть. Користувачі звинувачують поліцію в бездіяльності, яка призвела до смерті Ламу.

Блогерка на ім'я Ламу з китайської провінії Сичуань була дуже популярною в соцмережі Douyin, де зареєструвалася 2 травня 2018 року. її профіль мав 242 тис. підписників. Жінка здобула популярність завдяки веселим публікаціям про життя в регіоні. Вона втигла зробити 205 публікацій, які зібрали 2,913 млн лайків. Фоловери захоплювались тим, що Ламу у своїх відео не користувалася макіяжем і мала природну красу.

108-річна Олів Райлі з австралійського міста Броукен Хіл померла 12 липня 2008 року в будинку для літніх людей. Вона була найстарішою блогеркою у світі. Упродовж року вела інтернет-щоденник. У ньому жінка розповідала історії зі свого життя.

Зараз ви читаєте новину «У лікарні померла блогерка, яку чоловік підпалив під час стриму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути