пʼятниця, 07 серпня 2009 08:30

У Кривому Розі проти керівників пологового будинку порушено кримінальні справи

У Кривому Розі проти керівників пологового будинку порушено кримінальні справи

У Кривому Розі правоохоронці викрили рекетирську схему в муніципальному пологовому будинку N1.

Жінкам та їхнім родичам доводилося платити за шпиталізацію, нагляд, ліки та маніпуляції. Крім того, лікарів підозрюють у махінаціях з ліками для новонароджених.

Просто під час переймів жінок змушували шукати гроші

Породіллям просто під час пологів повідомляли, що їм терміново потрібно знайти від 4 до 8 тисяч гривень, інакше ніхто не гарантує життя їхньої дитини. Просто під час переймів жінок змушували дзвонити родичам, а ті, не пізніше ніж за півгодини мали принести гроші, які віддавали прямо в руки медперсоналу.

На ці гроші, начебто, мали закупити препарат для розкриття легенів новонароджених. Жодна жінка, яка постраждала від медичного свавілля, й гадки не мала, що цей препарат у лікарні завжди був. Його закуповують за бюджетні кошти і мають вводити малюкам безкоштовно.

За словами однієї з жертв медичної афери Вікторії Чубенко, яка втратила свого малюка, її родичі також були змушені терміново 8 тисяч гривень на курасурф. Медики начебто ввели препарат, проте за п"ять днів, уже під час розтину, з"ясувалося, що дитина померла, бо в неї не розкрилися легені.

Інша мати Оксана також була змушена купити препарат для розкриття легенів. Проте, коли дитина народилася, Оксана чула, як вона плаче. Тобто легені малечі працювали цілком нормально, і необхідності у препараті просто не було. Проте медики запевнили, що ввели дитині навіть не одну, а дві ампули. Однак, ніяких слідів від уколів на тілі немовляти буквально за годину після, начебто проведеної маніпуляції, мати не знайшла.

За словами постраждалих, батьків, яким ніде було знайти гроші, у лікарні змушували писати заяви, що вони відмовляються від введення препарату для реанімації дитини.

Інформацію про закуплений за бюджетні гроші препарат та про його удвічі дешевший вітчизняний аналог, медики від батьків приховували. Ампули, які були в лікарні, потім просто списували.

Правоохоронці підозрюють, що їх могли перепродувати батькам через аптечну мережу. У прокуратурі кажуть, є всі ознаки змови із фармацевтичним представником.

Підозрюють також, що серед п"ятнадцяти недоношених немовлят, що померли в цьому пологовому торік, є й такі, що загинули через ненадання їм медичної допомоги.

"Ми знайшли ознаки не одного, а цілої низки злочинів. Це й хабарництво, і не надання медичної допомоги, і не цільове використання бюджетних коштів. Кримінальну справу порушили проти усіх керівників пологового будинку", - повідомив прокурор центрального міського району Кривого Рогу Валерій Прихожанов.

Зараз у пологовому тривають тотальні обшуки. Правоохоронці вилучають усю документацію за останні кілька років - намагаються з"ясувати, скільки саме дітей могли загинути від недбалості лікарів. Чиновники від медицини, наразі ніяких коментарів не дають.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «У Кривому Розі проти керівників пологового будинку порушено кримінальні справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути