Ексклюзиви
середа, 11 липня 2007 11:24

У Криму затримали російських бізнесменів, оголошених у міжнародний розшук

У Криму затримали російських бізнесменів, оголошених у міжнародний розшук
Колишніх керівників декількох машинобудівних підприємств, що входили до промислової групи Уралінвестенерго (Катеринбург, Росія) затримали в Криму 11 липня. Їх підозроюють в крупному шахрайстві.

Раніше бізнесменів оголосили у  міжнародний розшук

Серед них члени ради директорів Уралінвестенерго Василь Бурага (колишній директор заводу Уралхыммаш), Андрій Рижиков (колишній директор Уральського компресорного заводу), Денис Тасаков (колишній директор Південноуральського арматурно-ізоляторного заводу) та Владислав Бутін (колишній директор заводу Буддормаш).

Зазначені особи понад півтора роки перебували в міжнародному розшуку і переховувалися від російських правоохоронних органів на території України.

Проти них порушено 7 кримінальних справ за фактами крупного шахрайства, навмисного банкрутства та легалізації злочинних прибутків.

Зокрема, затримані підозрюються у викраданні пакетів акцій крупних підприємств на суму 5 млрд російських рублів ($117 млн).

Окрім цього, ці особи підозрюються в крупних махінаціях на раніше підконтрольних їм українських підприємствах.

"Крім традиційного приховування прибутків у особливо великих розмірах Василь Бурага та його партнери звинувачуються у виведенні промислових активів, зокрема до суміжної Білорусії", – сказано в повідомленні.

У результаті зазначених шахрайських дій суттєвих збиткік завдано державним бюджетам Росії та України, також свого майна позбулися 36 тис. акціонерів Уралінвестенерго.

На даний час вирішується питання про арешт затриманих і їх екстрадицію до Росії.

Промислова група Уралінвестенерго контролювала 12 підприємств енергетичного машинобудування та електромережевого будівництва в Свердловській і Челябінській областях (Росія).

Найбільшими активами компанії були завод Уралхіммаш, Південноуральський арматурно-ізоляторний завод, Уральський компресорний завод, Уралелектромережбуд.

У 2004 році промислова група придбала крупні пакети акцій українських підприємств Рівненський завод високовольтної апаратури та Львівська ізоляторна компанія. Найбільшими акціонерами компанії були 36 тис. працівників і ветеранів енергетичної галузі Уральського регіону.

За матеріалами Українські новини

Зараз ви читаєте новину «У Криму затримали російських бізнесменів, оголошених у міжнародний розшук ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути