четвер, 10 березня 2011 21:23

У Криму хочуть знати, навіщо до них їдуть туристи

У Криму хочуть знати, навіщо до них їдуть туристи

У Національній академії природоохоронного і курортного будівництва (НАПКБ) запропонували створити реєстр місць прийому туристів (автомобільного, зеленого туризму, дайвінгу та ін). Як повідомили  представники НАПКБ, це дозволить фіксувати чисельність відпочиваючих,  час їхнього  перебування на півострові і відповідно туристичний курортний збір .

Фахівці НАПКБ вважають за необхідне ввести імміграційний облік туристів з питання "мета приїзду - відпочинок".

"В даний час у світовій практиці статистки потоків, інформація про кількість прибуттів і тривалості перебування часто формуються на підставі звітності імміграційний служб. Близько 60 країн світу реєструють туристів на кордоні", - констатує завідувачка кафедрою економіки підприємства НАПКБ, професор Наталія Вєтрова.

За її словами, основними джерелами інформації про подорожуючих осіб в такому випадку служать спеціальні реєстраційні форми - в'їзні (виїзні) картки, а також закордонні паспорти та візи, які містять відомості про мету і строки поїздки.

Як повідомляють представники НАПКБ, Міністерство курортів і туризму Криму продовжує працювати над удосконаленням методики НАПКБ, згідно з якою ведеться підрахунок кількості туристів у Криму.

У курортному відомстві вважають, що введення туристичного збору також дозволить більш ефективно вести облік відпочиваючих, оскільки зазначений збір тепер представляє собою не фіксовану ставку, а обчислюється з кількості діб.

Зараз ви читаєте новину «У Криму хочуть знати, навіщо до них їдуть туристи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути