субота, 17 листопада 2012 06:33

У костелі Єзуїтів проводять театралізовані екскурсії
6

Фото: ФОТО: Євген Борісов

16 листопада у підвалах костелу Єзуїтів відбулося нічне театралізоване дійство приурочене до фестивалю "Ніч у Львові".

У день фестивалю багато екскурсій у місті проводиться безкоштовно за попереднім записом. Проте бажаючих виявилося настільки багато, що усім просто було неможливо провести шоу.

Театралізована екскурсія у підвалах костелу єзуїтів мала розпочатися о 21:00. Та через велику кількість люду старт затягнувся. Волонтерам довелося частину охочих запросити на перегляд шоу уже завтра, проте за гроші.

О 21:15 один із ініціаторів вистави запросив обраних до входу. Він гучно постукав у залізні двері. Їх відчинив сонний монах й повідомив про те, що уже пізно й потрібно прийти завтра. Проте мішечок золота переконав монаха, що екскурсію можна провести й вночі.

"Адже, як писали у Біблії – "Стукайте і вам відчинять", - сказав монах засовуючи  гроші за пазуху.

У підвалах під час вистави заборонено фотографувати зі спалахом, щоб не руйнувати середньовічну атмосферу. Приміщення освічують лише вогні свічок.

Монах у чорній рясі з капюшоном, що закривав пів обличчя розповів про те як виник орден і про гріх. А для наглядного прикладу гріха запропонував познайомити глядачів з одним із учнів, щоб любить випити пива у шинку.

Монах проводить людей у сусідню кімнату, де за столом спить чоловік. Він навчається в єзуїтському університеті через те, що хоче отримати великий спадок від батька, а той пообіцяв, що віддасть усе нажите лише освіченому сину.

Учень розповідає глядачам, що його уже втомило навчання, як він хоче пожити нормальним життям із алкоголем та розвагами. А також жаліється на орденців, що вони усіх вчать моралі. А самі дають гроші у борг під 300%, займаються торгівлею та вбивають людей. А для доказів запрошує усіх у кімнату, де якраз катують циганську відьму. Жінка кричить. Завтра її стратять.

У іншій кімнаті глядачам показують боргову яму. Вона має три рівні. На вищому сидять ті, у кого малий борг, нижче з середнім, а на дні ті, у кого величезний борг.

Під час екскурсії виявляється, що учень, який проводить екскурсію змусив чоловіка з ями позичити 20 золотих у ордена для себе. Чоловік позичив й уже рік сидить у ямі, бо не має можливості віддати гроші.

У останній кімнаті хлопець розповідає історію про чоловіка, що продав душу дияволу й тепер його привид гуляє підземеллям у пошуках диявола, щоб розірвати підписану кров'ю угоду. Під час розповіді у кімнату залітає привид, та силою Біблії його проганяють.

На закінчення монах просить усіх робити добро в незалежності від віросповідання.

"Екскурсія дуже сподобалася, - розповіла Марія Малех. – Ми з чоловіком давно планували сходити на щось культурне, але він театр не любить, а тут і театр і історія реальна. Чудова гра акторів. Просто море позитивних емоцій. Та ще й безплатно. Із задоволенням ще щось подібне відвідаю".

Загалом екскурсія тривала понад годину.

Зараз ви читаєте новину «У костелі Єзуїтів проводять театралізовані екскурсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути