Ексклюзиви
середа, 23 грудня 2009 10:01

У Колумбії бойовики викрали і стратили місцевого губернатора

У Колумбії бойовики викрали і стратили місцевого губернатора
Губернатора провінції Какета на півдні Колумбії Луїса Франсіско Куельяра Карвахаля, викраденого у ніч на вівторок з власного будинку в адміністративному центрі провінції місті Флоренсія, того ж дня знайшли мертвим у передмісті Флоренсії.

Про це повідомляє в середу, 23 грудня, колумбійська радіостанція RCN.

Тіло виявили селяни, які й повідомили про це в правоохоронні органи.

Виконуюча обов"язки губернатора Какети Ольга Патрісія Вега в ефірі радіостанції підтвердила інформацію про смерть Куельяра. Смерть губернатора також підтвердив глава Міноборони Колумбії Габріель Сільва, відповідну заяву він зробив о 18:30 вівторка за місцевим часом (01:00 середи за Києвом).

Відомо, що викрадачі влаштували перестрілку з охоронцями Куельяра, в результаті якої загинув один з охоронців, після чого силою змусили 69-річного губернатора вийти з будинку, посадили в машину і відвезли з Флоренсії у бік навколишніх гір.

Це перший випадок викрадення високопоставленого політика після приходу до влади президента Колумбії Альваро Урібе.

З 1987 року Луїса Франсіско Куельяра чотири рази викрадали бойовики екстремістської організації Революційні збройні сили Колумбії. Передбачається, що і нинішнє викрадення Куельяра організували РЗСК.

Організацію було засновано 27 травня 1964 на базі однієї з партизанських груп Ліберальної партії, формально - як військова організація Комуністичної партії. РЗСК ведуть війну з урядом "за побудову Нової Колумбії, суспільства соціальної справедливості і рівності". Одним з джерел доходів бойовиків вважається торгівля наркотиками. США і Євросоюз внесли РЗСК до списку терористичних організацій.

У минулому році РЗСК втратили трьох з семи вищих керівників, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії бойовики викрали і стратили місцевого губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути