вівторок, 19 січня 2010 13:39

У Кличка перевірять куди пішли 16 млн, виділені на сніг

У Кличка перевірять куди пішли 16 млн, виділені на сніг

Контрольно-ревізійне управління столиці має перевірити, як у Києві витрачаються кошти, виділені на прибирання снігу.

З такою вимогою до КРУ звернулися представники Блоку Віталія Кличка.

Як заявила заступник голови фракції Блоку Кличка в Київраді Наталія Новак, існують сумніви щодо освоєння 16,3 млн. грн., витрачених з міського бюджету на боротьбу з наслідками негоди.

"КРУ має перевірити фінансову звітність профільних управлінь і служб міської адміністрації та показати киянам, куди саме пішли ці кошти. Адже жителі міста так і не побачили ефективної роботи 300 одиниць снігоочисної та інженерної техніки, про які заявили в КМДА. В основному прибираються лише магістральні автошляхи, на вулицях Києва, навіть центральних, так і лежить неприбраний сніг. Все це значно ускладнює рух на дорогах, а пішоходи не можуть без перешкод дістатися до транспортних зупинок", – підкреслила Н.Новак.

За її словами, влада показала свою повну неспроможність у боротьбі з негодою. Блок Кличка підозрює, що "вкотре відбувається банальна крадіжка коштів. В достатній кількості не було закуплено навіть суміші з солі та піску".

"Про що говорити, коли в ЖЕКах немає елементарного інвентарю – лопат та ломів? Хоча їх в достатній кількості мали б закупити за програмою "Твій дім – твоє подвір"я". Натомість минулого року райони столиці на це взагалі не отримали жодної копійки. До того ж, перед комунальниками існують суттєві борги із заробітної плати", - наголосила Н.Новак.

Тому, зазначають у блоці Кличка, інформація чиновників КГГА про те, що над прибиранням снігу щоденно працюють 7 тис. людей, є сумнівною. Кияни, які сумлінно сплачують рахунки за утримання прибудинкової територій, потерпають від дій влади, адже кількість відвідувачів столичних травмпунктів за час негоди зросла удвічі, констатувала Н.Новак.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Кличка перевірять куди пішли 16 млн, виділені на сніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути