пʼятниця, 14 листопада 2008 10:47

У київських маршрутках знову піднімають ціни

Тарифне випробування гаманців киян на міцність продовжується — маршрутчики, незважаючи на те, що бензин помітно дешевшає, надумалися ще більше підняти ціни. Причому в неофіційних бесідах вони запевняють, що до таких кроків їх нібито підштовхує влада. Мовляв, через те, що деякі маршрути коштують дешевше за громадський транспорт, народ віддає перевагу швидшому і дешевшому варіанту проїзду, а тролейбуси-автобуси їздять напівпорожні і возять пенсіонерів і пільговиків. І ось тепер місто вимагає, щоб маршрутки піднімали ціни і не "перебивали бізнес".

Ціни на деякі "буси" упродовж декількох останніх днів виросли на третину, в салонах останніх висять оголошення про плани щодо підвищення цін. Ті маршрутки, проїзд у яких ще тиждень тому коштував 1,5—2 грн., підвищили тарифи до 2—2,5 грн., а маршрутки цінової категорії 2—2,5 грн. піднімаються до 2,5—2,75—3 грн. З останніх "плигнув" один з найдешевших столичних маршрутів — 442-а. "Прийшли на зупинку — а тут нові ціни! — обурюється житель Борщагівки Олексій Валентінов. — Скільки ж можна?!".

Самі перевізники говорять, цілком можливо, що через тиждень зросте ціна і на інших маршрутках. "Ми підняли ціну, тому що відновили пересувний склад, — говорить перевізник Микола Бацан, — крім того, по гривні ми не зможемо звітувати — немає талонів. Мінімум по 1,5 грн.! А нам звіти в податкову здавати і в банк". За його словами, незабаром підвищиться і другий маршрут — 442-д — з півтора до двох гривень. Підвищувати в місті будуть і довгі маршрути. Водій 242-го маршруту Олег розповів, що на фірмі ходять чутки про підвищення до 3,5 грн. (зараз 2,5), правда, на підприємстві в четвер про конкретику не говорили. "Підвищення буде, але поки неясно, наскільки", — заявили там. На запитання, на якій підставі вони підвищують ціни, говорять риторично — життя дорожчає. Деякі запевняють, що підвищуватимуть зарплату водіям, які нібито загрожують піти з маршруту.

У ГУ транспорту при київській міськадміністрації нам розповіли, що маршрутчикам не можуть забороняти як підвищувати ціни, так і знижувати, оскільки всі вони знаходяться на "вільному тарифі". На думку чиновників, маршрутчики просто прикриваються владою, мовляв, їм не подобається, що проїзд у міському транспорті коштує дорожче, ніж у них, повідомляє Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У київських маршрутках знову піднімають ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути