четвер, 05 серпня 2010 16:49

У Києві зловили водія-вбивцю, який майже 2 роки ховався від міліції

У Києві зловили водія-вбивцю, який майже 2 роки ховався від міліції

2 серпня у Києві затримали 29-річного Артема Сороку з Вінниці. Той 30 серпня 2008 року збив у Вінниці двох 17-річних студенток Олену Масляєву та Яну Гижицьку.

Від отриманих травм Олена загинула на місці, Яна півроку провела у реанімації. Сорока з місця аварії зник. Весь час переховувався у Києві під чужим ім"ям.

Начальник управління карного розшуку Вінницької обласної міліції Олександр Глянько розповів, що чоловік утік нібито через боязнь помсти родичів.

"Отримали оперативну інформацію про місце, де періодично з"являвся чоловік, схожий за прикметами на розшукуваного. Створили групу затримання з трьох чоловік, яка близько 19 години на виході з багатоповерхівки в одному з будинків Києва затримала підозрюваного. В наручниках його доставили до Вінниці. Визнає свою вину, виправдовуючи переховування від правосуддя страхом перед помстою родичів загиблої дівчини", - повідомив Глянько.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася на перехресті вул. Соборна та Хлібна о 22.34 год. Студентки переходили дорогу по "зебрі". Раптом на зустріч їм вилетів чорний "Опель-Вектра". Згодом міліціонери знайшли авто неподалік села Яришівка Тиврівського району. Це за 10 км від Вінниці. В автомобіля був погнутий капот і вм"ятина на лобовому склі без передніх номерів. Від сильного удару водій загубив їх на місці пригоди.

Подружки разом навчалися у вінницькій школі-ліцеї N7. Обидві вступили до торговельно-економічного інституту. Жили неподалік місця пригоди.

Артем Сорока був власником місцевого весільного агентства "Бакс", що знаходиться по вул. Соборній, який після аварії закрили.

"Задовго до цього ДТП Артем розповідав, як п"яним сів за кермо своєї машини. Гуляв в одному з нічних клубів. Із іронією додав, що летів на великій швидкості. Я ще здивувалася: невже людина може так спокійно про таке говорити?", - розповіла знайома затриманого Марина Костянтинова.

Артему Сороці загрожує від 3-х до 8 років ув"язнення.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві зловили водія-вбивцю, який майже 2 роки ховався від міліції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути