пʼятниця, 30 липня 2010 18:55

Міліціонер, який двічі проїхався по людях у переході, сяде на 5, 5 років

 

Сьогодні в Центрально-Міському суді Макіївки відбулося останнє судове засідання у справі 41-річного майора міліції Кияшко Андрія Олександровича, який опівдні недільного дня 21 грудня 2008 року в"їхав в підземний перехід у Центрального ринку Макіївки.

Андрія Кияшко звинуватили за ч.2 ст. 286 КК України (порушення ПДР, що спричинили смерть). Суд виніс вирок - 5, 5 років позбавлення волі, хоча державний обвинувач просив 6,5 років.

Суд також істотно знизив суми стягнення за моральну шкоду. Згідно з вироком родичам загиблого чоловіка Юрія Дудника підсудний повинен виплатити 10 тисяч гривень. А потерпілим Світлані Винниченко і Аркадію Рябко по 8 тисяч гривень. Потерпілі вимагали з підсудного компенсації від 50-400 тисяч гривень.

Вироком залишилися незадоволені обидві сторони.

Адвокат засудженого Лариса Дроздова заявила, що вони добиватимуться виправдання. Адвокат наполягає, що Кияшко сам став жертвою ДТП і отримав травми. Вона говорить, що він знаходився без свідомості, машина була некерованою, а коли він виїжджав з переходу був у паморочному стані .

За словами низки очевидців, водій "Тойоти Прадо" був п"яний. Напередодні, як відомо, відзначався День міліції. Але, згідно з висновками експертиз, Андрій Кияшко не знаходився під кайфом. У той же час його адвокат Лариса Дроздова наполягає, що Кияшко страждає на захворювання, через яке може знепритомніти в результаті різкого повороту голови. За версією адвоката, майор Андрій Кияшко у момент скоєння ДТП не відповідав за свої дії.

Нагадаємо, експерт-криміналіст науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВД в Донецькій області Андрій Кияшко на джипі "Тойота-Прадо" вирвався за межі автомагістралі, зніс декілька ділянок металевої огорожі і зірвався в підземний перехід.

Об верхню плиту над спуском ударився дахом, спустився по ступенях сходів і підім'яв під себе людей. Вже в переході машина спробувала розвернутися, а коли не вийшло - рухаючись задом, повернулася вгору по тих же сходах, де лежали травмовані люди. Таким чином, Кияшко двічі проїхався по пішоходах, калічить три. Одна з жертв - 59-річний чоловік - помер на місці. Намагаючись втекти з місця події, майор на "Прадо" зіткнувся з п'ятьма автомобілями, і застряг недалеко від місця події.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер, який двічі проїхався по людях у переході, сяде на 5, 5 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути