пʼятниця, 22 березня 2013 17:25

У Києві викладачі вишів говорили з Гузаром про моральність і духовність
6

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Колишній глава Української греко-католицької церкви, кардинал Любомир Гузар поспілкувався з викладачами і студентами український вищих навчальних закладів щодо моральності і духовного стану сучасної вищої освіти.

Зустріч із Блаженнішим відбулася 21 березня у київському міському Будинку вчителя у рамках святкування 80-річчя дня народження та 55-ої річниці ієрейських свячень Гузара.

Вечір розпочали семінаристи київської просвітительської духовної семінарії УГКЦ, які виконали церковні псалми.

Екс-глава УГКЦ у своєму вступному слові подякував організаторам-студентам і наголосив: "Я дуже радий, що є нагода зустрітись із представниками різних університетів. Я не хочу читати лекції, а прагну почути ваші питання. Старатися зі свого боку відповісти так, як я це розумію. Не хочу нав'язувати свої думки, представляти особливу тезу, а хочу, щоб із Божою поміччю ця зустріч стала нашою спільною працею".

Присутнім показали деякі фрагменти зі святкування ювілею, що відбувся 28 лютого, зокрема поему про життя Блаженнішого. Темою заходу організатори обрали тезу: "Змінити світ вірою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любомиру Гузару до 80-річчя студенти влаштували концерт

"Дуже цікаво звучить. Багато говорять про потреби у змінах, і це бажання існує давно. Саме поняття "зміни" – дійсно гарне, але, мені здається, воно у цьому контексті не є ключовим. Питання ось у чому: якою вірою можна змінити? Вірою в кого?", – прокоментував кардинал.

Викладачі і студенти активно запитували про причини занепаду віри, моральності. Також просили у Блаженнішого порад щодо викладацької роботи у нехристиянському суспільстві.

"Викладання, насправді, дуже відповідальне. Воно вимагає досвіду, мудрості для того, щоб допомогти молодшим членам нашої спільноти самим собі давати ради. Без доброї освіти, годі й думати про світле майбутнє", – резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «У Києві викладачі вишів говорили з Гузаром про моральність і духовність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути