Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2013 15:59

Любомир Гузар з нагоди свого ювілею поспілкується з молоддю

Любомир Гузар з нагоди свого ювілею поспілкується з молоддю
Блаженніший намагався якнайтихіше свій ювілей відсвяткувати Фото: gartua.io.ua

У четвер 28 лютого з нагоди свого 80-річного ювілею, який святкував двома днями раніше, 26 лютого, Блаженніший Любомир Гузар проведе зустріч з 200 студентами 30-ти вищих навчальних закладів України. Зустріч відбудеться у Києві в приміщенні Міжнародного Виставкового Центру в Києві.

"Це студенти тих університетів, які Блаженніший відвідував, — розповідає керівник департаменту з інформації УГКЦ отець Ігор Яців. - Любомир Гузар намагався якнайтихіше свій ювілей відсвяткувати. Цей захід — другий, на який він залюбки в ці дні погодився. Дух молодечий був для нього необхідний. Молоді люди зможуть поставити Блаженнішому свої запитання. Будуть мистецькі номери, приготовлені студентами в дарунок Блаженнішому. Крім того, ми готуємо несподіванку, він ще про неї не знає — я записував вітання з нагоди ювілею людей, з якими він мав досвід спільного життя в різних обставинах — у Сполучених Штатах, як семінарист, чи у Львові. Є кілька людей, яких записано на відео, і вітання яких буде з'являтися впродовж цього вечора в четвер".

Любомир Гузар живе у резиденції глави УГКЦ в Княжичах під Києвом.

"Фактично його день не відрізняється зараз від тих днів, які він мав, будучи главою церкви, - розповідає Ігор Яців. - Єдине — що каже: тепер він не мусить приймати рішень. Але поза тим упродовж дня є час на молитву, на поточну працю: відповідає на листи, відвідує навчальні заклади, які його запрошують, бере участь у громадській організації "Перше грудня". Його теза головна, що те, що він прожив 80 років, не є його жодною заслугою, тому що це є Божий дар. Зараз ставить перед собою завдання кожен день життя прожити з користю для людей. Намагається бути в курсі подій, які відбуваються - слухає радіо. Любить іти на прогулянки на природі в Княжичах".

Кілька років Любомир Гузар майже не бачить, тому писати листи і читати йому допомагає особистий секретар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блаженнійший Любомир Гузар відзначає сьогодні своє 80-ліття

"Це така властивість, що буває краще, а буває гірше. Але на загал він бачить день-ніч, якісь контури. Обриси чогось, але не детальніше. Сам до цього дуже спокійно ставиться. Я ніколи не чув від нього нарікання на цей стан. Він його спокійно приймає, давно навчився з цим співжити. Є поруч з ним його особистий секретар, який є його "очима" — читає йому листи і відписує листи, які диктує йому Блаженніший Любомир".

Тепер з нагоди 80-ліття Любомира Гузара вийшла третя аудіо-книга під назвою "Суспільство і закон", а також вийшла книга "Три дороги", в якій упорядковано бесіди Блаженнішого Любомира з журналістами.

Повну версію матеріалу читайте у п'ятничному номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Любомир Гузар з нагоди свого ювілею поспілкується з молоддю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути