середа, 27 лютого 2013 14:18

Блаженнійший Любомир Гузар відзначає сьогодні своє 80-ліття

Блаженнійший Любомир Гузар відзначає сьогодні своє 80-ліття
Фото: gazeta.dt.ua

26 лютого Глава УГКЦ 2001-2011 років Любомир (Гузар) відзначає 80-літній ювілей. Його заслужено називають моральним авторитетом нації. Сьогодні в архикатедральному і митрополичому соборі Святого Юра у Львові відбудеться Архиєрейська Літургія з нагоди ювілею архиєпископа-емерита. Її очолить Патріарх Святослав (Шевчук). З ним співслужитимуть єпископи УГКЦ.

Журналісти телеканалу ZIK провели опитування серед духовенства, істориків та експертів про значимість діяльності Блаженішого Любомира (Гузара).

"Так сталося, що XX століття народило для греко-католицької церкви цілу плеяду першорядних, унікально важливих для її традицій і історії постатей: митрополитів Андрея Шептицького, Йосипа Сліпого. Я вважаю, що кардинал Любомир (Гузар) є дуже достойним продовжувачем цієї лінії, яка виникла у надрах греко-католицької церкви на початку XX століття", – розповів релігієзнавець Андрій Юраш.

"Він є втіленням тієї віри, яку він несе. Він любить людей і його слово дуже справедливе та мудре. Люди це відчувають", – розповів про Любомира Гузара письменник Євген Сверстюк.

На думку письменника Тараса Прохаська, Любомир Гузар зробив дуже добрий вибір, коли він добровільно самоусунувся від адміністрування і просто перетворився на Мойсея, який спокійно, виважено, вперто повторює найголовніші істини, які походять безпосередньо від Бога.

"Інколи просто хочеться схилитися перед цією мудрою, світлою, спонукальною до духовної діяльності людиною", – зауважив почесний президент університету "Києво-Могилянська академія" В'ячеслав Брюховецький.

Зараз ви читаєте новину «Блаженнійший Любомир Гузар відзначає сьогодні своє 80-ліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути