Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2008 10:47

У Києві ще 32 вулиці стануть односторонніми

Після досить вдалого експерименту на вулицях Жилянській і Саксаганського Київміськадміністрація вирішила перевести в режим одностороннього руху ще 32 київські вулиці.

Як відзначає видання, наприкінці минулого року Київшляхмістпроект підготував для міської адміністрації список вулиць, на яких у  першу чергу планується ввести односторонній рух. Велика частина з них розташована на Подолі і в центрі.

На Подолі фахівці інституту пропонують перевести в односторонній рух всі паралельні дороги.

"Це дозволить збільшити їх пропускну спроможність на 50%, в основному за рахунок ефективнішого використання дорожнього полотна і перехресть", стверджує директор Київшляхмістпроекту  Володимир Воробйов.

"На перехресті двох звичайних вулиць існують 16 варіантів руху, тоді як на перехресті односторонніх - всього чотири. Це значно спрощує їх перетин", додав він.

У центрі проектанти мають намір перевести в односторонній режим вулиці, прилеглі до Жилянської і Саксаганського. Як говорять у Київшляхмістпроекті , односторонній рух, організований на них наприкінці минулого року, показав, з одного боку, перспективність самої ідеї, а з іншої - неефективність її втілення на такій малій ділянці дорожньої мережі.

Логічним продовженням цих магістралей є вулиці Антоновича і Велика Васильківська, що потрапили в "односторонній" список. Але тут зміна режиму стикається з необхідністю перекладання інженерних мереж. На перетині Антоновича і Саксаганського стоїть теплокамера, яка закриє водіям огляд у разі переходу до одностороннього руху. Щоб її прибрати, потрібно перекласти всю теплотрасу під дорогою, що зробити до кінця 2008 року нереально.

Перш ніж переводити магістралі у формат одностороннього руху, проїжджу частину потрібно відремонтувати. Якщо ж врахувати, що реконструкція вулиць Саксаганського і Жилянської, які наприкінці минулого року стали односторонніми, обійшовся міській владі більш як у 40 млн грн, завдяки нескладним розрахункам можна припустити, що на ремонт 32 вулиць потрібно буде витратити як мінімум 640 млн.

Проте в бюджеті столиці на 2008 р. на будівництво, ремонт і утримання автомобільних доріг в цілому передбачено всього 133,2 млн грн, повідомляє Вовремя.info.

Зараз ви читаєте новину «У Києві ще 32 вулиці стануть односторонніми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути