пʼятниця, 17 серпня 2012 17:25

У Києві під посольством Росії ходило триметрове опудало Путіна
12

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Сьогодні, під час пікету в підтримку панк-гурту Pussy Riot, під посольство Російської федерації у Києві прийшли двоє активістів, зодягнені в опудала, що схожі на президента Росії Володимира Путіна та патріарха Кирила.

Усього на мітинг підтримки панк-гурту прийшло близько 30 людей.

Голова та руки опудала зроблені з пап'є-маше, одягнуті в сині та чорні простирадла. На грудях мали таблички з написами "Боже царя храни". Опудала мовчки ходили серед активістів, махали руками, віддавали честь прапору Росії та міліціонерам, імітували молитву. Їх ніхто не чіпав.

"Ми прийшли просити помилування для дівчат. Три роки за їхній оригінальний протест - це забагато. Путін у Росії став царем, і робить те, що хоче. Зараз він залякує своїх же громадян, щоб вони були стадом і не перечили йому та його оточенню. Це все може потім перекинутися в Україну. Сьогодні ми тут стоятимемо до кінця", - каже на початку акції активістка Лілія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві під Посольством Росії вимагають свободу Pussy Riot

ПІкет розташувався на парковці перед посольством, серед автомобілів дипломатів. У мегафон співали "Pytin, let your people go", скандували "Свободу Pussу Riоt". Акцію охороняли близько 30 міліціонерів.

Коли розпочався дощ, кілька пікетувальників заховалися під дерева, що ростуть поруч. Звідти їх попросили піти міліціонери, щоб ті не витоптували траву. Коли один із активістів приніс новину про те, що 22-річна Надія Толоконникова, 24-річна Марія Альохіна і 30-річна Катерина Самуцевич отримали по три роки, активісти почали свистіти та кричати.

"Путіну має бути стидно, це він винен. Сьогодні у Росії помер здоровий глузд, і вона повернулася в Середньовіччя", - вигукнув один із мітингувальників Богдан.

Нагадаємо, у лютому цього року гурт Pussy Riot виступили в Храмі Христа Спасителя в Москві, де виконали частину пісні "Богородиця, Путіна прожени". Відеоролик опублікували в мережі інтернет. У березні дівчат заарештували. Із тих пір вони сиділи в московському СІЗО. На підтримку російського панк-гурту вже виступили багато музичних колективів і виконавців, зокрема Пол Маккартні, Мадонна, Стінг та інші.

Сьогодні суддя Хамовницького суду Москви Марина Сирова визнала винними дівчат у вчиненні злочину з релігійної ненависті і засудила до 2 років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму.

Зараз ви читаєте новину «У Києві під посольством Росії ходило триметрове опудало Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути