Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2012 11:40

"Феменки" зайнялись богохульством - ріжуть хрести у Києві
8

Фото: Фото: Reuters

Активістки жіночого руху FEMEN спиляли бензопилкою і повалили поклінний хрест у центрі Києва недалеко від Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац).

"У день винесення вироку жіночий рух висловлює підтримку і повагу своїм російським колегам із гурту Pussy Riot. На знак солідарності з жертвами кремлівсько-попівського режиму FEMENки звалили поклінний хрест...", - йдеться в прес-релізі руху.

ДИСКУСІЯ: FEMEN зрізали хрест. Це вандалізм чи демократія?

"Цим актом FEMEN закликає всі здорові сили суспільства нещадно випилювати з мозку трухляві релігійні забобони, які служать опорою диктатури і перешкоджають розвитку демократії та свободи жінок. FEMEN попереджає Путіна-Гундяєва, що якщо активістки будуть засуджені до тюремних термінів, то FEMEN направить вістря бензопили персонально на покидьків, відповідальних за страждання ні в чому не винних жінок", - підкреслюють активістки епатажного руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "KILL - KIRILL!" - На патріарха Кирила напала напівгола "Феменка"

Пам'ятний хрест жертвам політичних репресій часів Сталіна, встановлений на пагорбі над Майданом Незалежності біля Жовтневого палацу в Києві. До Другої світової війни там знаходилося управління НКВД, в якому проходили розстріли.

21 лютого 2012 кілька учасниць панк-гурту Pussy Riot, закривши обличчя масками, влаштували в храмі Христа Спасителя антипутінський перфоманс. Акція викликала великий суспільний резонанс. За звинуваченням у хуліганстві були затримані три учасниці гурту - Надія Толоконникова, Катерина Самуцевич і Марія Альохіна. Термін їх арешту кілька разів продовжувався, останній раз - до 12 січня 2013 року. Оголошення вироку призначено на 17 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Феменки" зайнялись богохульством - ріжуть хрести у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

457

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути