Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2012 11:43

У Києві мітингували та проводили з'їзд оцінювачі

12 вересня у Києві перед будівлею Кабінету Міністрів відбувся мітинг оцінювачів. Мітинг показав, що в середовищі представників цієї професії існує дві великі групи. Перша, що об'єднана в Українське товариство оцінювачів (УТО) – де-факто монополіста в даній сфері. І друга – незалежні оцінювачі, які намагаються втиснутися на ринок оцінки власними силами.

Ще раніше Уряд підтримав саме позицію незалежних оцінювачів, оскільки експерти небезпідставно вбачають в прагненні до монополізації послуг поле для корупційних дій.

В засобах масової інформації неодноразово з'являлися статті, у яких викривалися корупційні схеми, які застосовуються у даній сфері, і монополізація оціночних послуг – це шлях до легітимізації цієї корупції. Представники незалежних оцінювачів провели свій мітинг під гаслами "СТОП МОНОПОЛІСТАМ УТО!", "ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО ОЦІНЮВАЧАМ УКРАЇНИ!", "НІ МОНОПОЛІЗАЦІЇ РИНКУ!"

О 12.00 прихильники демонополізації ринку та представники незалежних оцінювачів зібралися у приміщенні Торгово-офісного центру "Парус", провівши Всеукраїнський з'їзд оцінювачів та інших представників суб'єктів податкових правовідносин.

З'їзд вирішував проблемні питання функціонування ринку оцінки в Україні. У виступах учасників з'їзду лунала критика керівництва Українського товариства оцінювачів, зокрема його схильність до відвертого нехтування розпоряджень Уряду.

Як зазначають експерти, останнім часом УТО намагається посилити інформаційну атаку на керівництво держави та завадити Уряду вивести ринок оцінки з тіні.

Також УТО систематично виступає проти виконання норми закону про впровадження оцінки для цілей оподаткування, що може призвести до недоотримання бюджетом України колосальних сум.

Делегати піднімали питання про необхідність створення окремого напряму в оцінці – оцінки з метою оподаткування, що сприятиме виведенню ринку оцінки з тіні.

Як зазначив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко, "зараз Україна переживатиме процес відходу від підтримки з боку держави великих професійних об'єднань монополістів. Максимальна демонополізація ринків послуг з великою кількістю суб'єктів, не пов'язаних між собою додатковими зв'язками та управлінськими путами – великий плюс для уряду. Як показує досвід того ж Заходу, професійні об'єднання на деякому етапі переростають себе, вичерпують себе і починають вдаватися до корупційних схем. Сьогодні західні журналісти критикують профспілки у тому, що їх керівництво є розсадником корупції. Звісно, якщо ми говоримо про максимально ефективну форму функціонування даного ринку, то майбутнє однозначно за змінами і реформами в галузі".

Нагадаємо, що останнім часом представники уряду неодноразово заявляли про необхідність наведення порядку в сфері адвокатури, аудиту та оціночних послуг.

Зараз ви читаєте новину «У Києві мітингували та проводили з'їзд оцінювачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути