вівторок, 24 лютого 2009 12:12

У Києві дорожчають квитки у кіно, в регіонах - дешевшають

У Києві дорожчають квитки у кіно, в регіонах - дешевшають

За перший місяць нового року ціна квитків у багатьох кінотеатрах столиці зросла.

Поки не набагато, але якщо йти вдвох, так ще й на вечірній сеанс, то різниця буде відчутна.

Найменше подорожчання спостерігається в мережі кінотеатрів "Лінія кіно" (ТРЦ "Аладдін", "Магеллан", "Метрополіс") – вартість квитків підійнялася всього на 2 грн. Змінилися ціни й у т.зв. "соціальній" мережі, ціни в якій були одними із найдоступніших у Києві.

Так, квитки на останні ряди (де дивитися зручніше за все) в кінотеатрах "Флоренція" й "Ленінград" подорожчали на 4 грн, а в "Росії" й "Лейпцизі" – на 8 грн. У кінотеатрі "Батерфляй" на Петрівці ціна "незручних" квитків підійнялася на 5 грн, "зручних" – на 15 грн, а в закладі тієї ж мережі на Великій Васильківській ("Батерфляй DeLuxe") – на 5 й 25 грн відповідно.

Подорожчали квитки й в "Жовтні" – у середньому на 10 грн, однак торкнулося це тільки "свіжих" показів (перші 2 тижня з дня прем"єри). А в деяких кінотеатрах Києва нового року чекати не стали: так, "Дружба" ще в грудні збільшила вартість "зручних" квитків на 6 грн, а "Мультіплекс у ТРЦ Комод" – на 5 й 10 грн (знов-таки, залежно від віддаленості рядів від екрана). Проте, знижки й спеціальні акції у всіх кінотеатрах продовжують справно діяти.

А ось в мережі кінотеатрів "Кінопалац" ціновий регулятор поки включати не збираються. За словами її керівника і власника Богдана Батруха, ціни в київському "Кінопалаці" підвищувалися восени, після того, як там було встановлено нове устаткування.

Не збільшили ціну квитків і в харківській мережі "Кіноцентр". Минулого року тут також виросли ціни - в середньому на 10-15%. Правда, керівник кіномережі допускає, що, можливо, йому доведеться знижувати ціну, якщо росіяни запустять у Харкові новий семизальний кінотеатр і конкуренція загостриться.

Богдан Батрух, дистриб"юторська компанія якого B&H Film Distribution є монополістом на українському ринку, відзначає: "Швидше за все, тотально ціни знижуватися не будуть". Кінотеатри все більш активно використовуватимуть скидки і акції. А Вікторія Добровольська вважає, що ціни можуть почати знижувати в регіонах, перш за все східних, - адже там складніша ситуація з безробіттям, ніж в столиці.

Ці прогнози вже підтверджують дії самих регіональних кінопрокатників. Так, акційні ціни в донецькому кінотеатрі "Театр кіно імені Шевченка" опустилися до рівня 5 гривень. Квитки на перший вранішній сеанс в будні продаються по 10 гривень. Крім того, директор кінотеатру Анатолій Тесля розповів про таке своє "ноу-хау" - він звертається до підприємств Донецька з пропозицією викупити сеанси, а квитками заохотити співробітників.

За матеріалами Газета по-київськи, Дело


У Києві відкрили першу студію, на базі якої здійснюється повний цикл звукових робіт з дубляжу фільмів. Очікується, що кількість фільмів, які дублюватимуть українською, зросте, щонайменше, на третину.

Високій якості дубляжу і максимальної наближеності до оригіналу у столичній студії приділяють більше всього уваги. Наприклад, тут є спеціальний зал для прослуховування і перегляду фільму: розмір екрана і якість звуку не залишать непоміченими найменші прорахунки.

Рівень української студії гідно оцінили на світовому рівні: британська компанія "DOLBY Laboratories" надала їй офіційний сертифікат "Студія DOLBY PREMIER". Українська студія стала 11-ою студією такого рівня у світі.

Зараз ви читаєте новину «У Києві дорожчають квитки у кіно, в регіонах - дешевшають ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути