Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2009 08:43

У Китаї зловили величезного щура (ФОТО)

У китайському місті Фучжоу, розташованому на півдні країни, зловили гігантського щура. Місцевий житель, який зловив щура, представився журналістам як Сянь, розповів, його увагу привернув натовп людей, які спостерігали за гризуном. Побачивши щура, Сянь вирішив, що він, можливо, зацікавить учених як рідкісний вид, і кинувся за ним. Він зловив тварину за хвіст, а потім підняв його над землею, схопивши за загривок.

Побачивши фотографії тварини в пресі, представники місцевого лісового господарства заявили, що спійманий гризун може відноситися до виду китайських бамбукових щурів. Проте фахівці підкреслили, що точні висновки про приналежність тварини до того або іншого різновиду можна буде зробити тільки після огляду щура.

Як раніше повідомляла Gazeta.ua, у 2007 році учені знайшли у віддалених джунглях Індонезії гігантського щура, який, судячи з усього, досі не був відомий науці. Тварину знайшли в лісах гір Фоя в східній провінції Папуа у червні 2007 року під час експедиції.

"Гігантський щур за розмірами приблизно в п"ять разів більший за звичайного", – говорить Крістофер Хельген зі Смітівського інституту у Вашингтоні. "Він не боїться людей і кілька разів заходив у табір".


Довідка:

Доросла особина китайського бамбукового щура може досягати 25 сантиметрів в довжину. Цих тварин знаходили в південних районах Китаю, а також на півночі Бірми та у В"єтнамі. Цей вид щурів живе в земляних норах і харчується бамбуком. Один з підвидів цієї породи гризунів, суматранський бамбуковий щур, може досягати 75 сантиметрів в довжину (разом з хвостом), а вага деяких особин складає трохи менше 4 кілограмів.

За матеріалами Lenta.ru, Topnews, The Daily Telegraph

Зараз ви читаєте новину «У Китаї зловили величезного щура (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути