понеділок, 17 грудня 2007 13:15

У джунглях знайдений невідомий науці гігантський щур (ФОТО)

 
Учені виявили у віддалених джунглях Індонезії гігантського щура і крихітного опосума, які, судячи з усього, досі не були відомі науці. 

У XXI столітті новий вид ссавців виявляють дуже рідко. Згадані знахідки, зроблені американськими та індонезійськими науковцями, зараз проходять перевірку.

Тварини були виявлені в лісах гір Фоя в східній провінції Папуа у червні цього року в ході експедиції.

"Гігантський щур за розмірами приблизно в п"ять разів більший за звичайного", – говорить Крістофер Хельген зі Смітівського інституту у Вашингтоні. "Він не боїться людей і кілька разів заходив у табір". У той же час знайденого опосума учені називають одним із найменших сумчастих у світі.

У 2006 році експедиція в цей самий район, який охрестили "Загублений світ", тому що донині там не бували люди, виявила кілька новиз видів пальм і метеликів.

У Папуа розташовані одні з найбільших тропічних лісів у світі, хоча, як і скрізь, їм загрожує незаконна вирубка. Проте минулого року вчені говорили, що Фоя не знаходиться під безпосередньою загрозою із-за своєї віддаленості.

"Приємно знати, що на Землі є місця такі віддалені, що вони залишаються в повній владі дикої природи", – говорить керівник експедиції Брюс Білер, передає АР.

Зараз ви читаєте новину «У джунглях знайдений невідомий науці гігантський щур (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути