Ексклюзиви
четвер, 03 січня 2008 12:17

У Китаї згорів 12-поверховий універмаг (ФОТО)

Двоє пожежників загинули, ще один пропав безвісти під час гасіння великої пожежі в 12-поверховому універмазі в китайському місті Урумчі - адміністративному центрі Синьцзян Уйгурського району. Всі загиблі займалися пошуками людей на місці трагедії.

Пожежа в 12-поверховому магазині "Дехуей Інтернешнл Плаза", побудованого за типом дрібнооптового товарного ринку, спалахнула напередодні, за 40 хвилин до його закриття. Вогонь швидко розповсюдився на всі 12 поверхів. Площа універмагу - 100 тис. кв. м, тут знаходилися більше 2 тис. відділів, які торгували одягом, косметикою, іграшками та іншими товарами. Було розпочато евакуацію, одночасно були евакуйовані постояльці сусіднього 20-поверхового готелю. Пожежникам не вдалося впоратися з вогнем, який повністю випалив нижні поверхи і охопив ресторан "Дехуей" та евакуйований готель.


Пожежники попередили про можливість обвалення будівлі універмагу і покинули його, перекинувши сили на гасіння вогню в готелі і ресторані.



Район надзвичайної події оточений поліцією. Ведеться розслідування причин займання. Відзначимо, що магазин належить приватному бізнесменові зі східної провінції Чжецзян, який вклав в його будівництво 380 млн юанів (близько $52 мільйонів), повідомляє РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «У Китаї згорів 12-поверховий універмаг (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути