середа, 11 червня 2008 08:48

У Китаї стався залишковий поштовх магнітудою 5,0 бала

Сильний залишковий поштовх магнітудою 5,0 стався сьогодні, 11 червня, в районі китайської провінції, що найбільш постраждала від землетрусу, Сичуань.

Стало відомо, що землетрус зафіксований в повіті Веньчуань близько 6.30 ранку за місцевим часом (1.30 за київським часом). Даних про жертви і руйнування поки не надходило.

Як відомо, в районах, що постраждали від підземної стихії, з моменту землетрусу до цього часу сталося вже більше 11 тисяч залишкових поштовхів.

Так вчора, 10 червня, землетрус силою п"ять з половиною балів за шкалою Ріхтера стався в західній китайській провінції Цинхай.

Стало відомо, що це був третій за день підземний поштовх в провінції. Його епіцентр знаходився в гірському районі на висоті п"яти тисяч метрів над рівнем моря. Щільність населення в цій місцевості низка, повідомлень про жертви і руйнування не було.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, підземні поштовхи в Цинхаї не припиняються з понеділка. Це викликало стурбованість уряду. У ніч на середу група сейсмологів і працівників управління Цинхай-тибетської залізниці виїхала до місця землетрусу для вивчення ситуації, що склалася.

Тим часом, китайські страхові компанії за станом на 9 червня виплатили вже 41 мільйон доларів постраждалим від руйнівного землетрусу з епіцентром в провінції Сичуань.

В цілому було зареєстровано 249 тисяч страхових випадків. Гроші виплачені родичам 16,3 тисяч загиблих, 2,1 тисячі поранених і 145 тисячам громадян, що втратили будинки.

Як раніше повідомлялося, у провінції Сичуань китайські військові почали випускати воду з озера Танцзяшань, яке переповнилося водою внаслідок нещодавнього потужного землетрусу.

Мільйони кубометрів води відводяться спеціально спорудженим каналом, щоб запобігти можливій повені.

Більше 250 тисяч людей евакуйовано з довколишніх районів.

Нагадаємо, що землетрус магнітудою 8,0, який стався на південному заході Китаю 12 травня, за останніми даними, забрав життя 69 тисяч 146 людей. 17,5 тисяч чоловік числяться зниклими без вести, 374 тисячі отримали поранення, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «У Китаї стався залишковий поштовх магнітудою 5,0 бала ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути