Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 08:39

У Китаї автобус впав з 40-метрової висоти: 25 загиблих і 13 поранених

У провінції Гуйчжоу на південному заході Китаю у вівторок на обмерзлій дорозі розбився пасажирський автобус з 38 пасажирами. Щонайменше, 25 людей загинули, 13 отримали серйозні поранення. На даний час побоювання лікарів викликає стан двох пацієнтів, що знаходяться в критичному стані. За попередніми даними, причиною трагедії стало нехтування водієм погодними умовами. Через ожеледицю на швидкісній автомагістралі водій автобуса не впорався з керуванням, внаслідок чого автомашина перекинулася і, пробивши огорожу, впала з 40-метрової висоти.

Найлютіші за півстоліттям морози й снігопади, що обрушилися в останні два тижні на обширну територію Китаю, стали лихом для країни. Стихія паралізувала транспортну систему в жвавий передсвятковий сезон і може обернутися енергетичною та продовольчою кризою напередодні Нового року за місячним календарем.

Від аномальної погоди, що встановилася під впливом холодного атмосферного фронту, при великій вологості в регіоні, постраждали 36 млн жителів одразу в десяти провінціях – у центральній частині країни, на північному заході, сході і навіть на півдні.

Десятки селищ і міст залишилися без електрики і водопостачання. Під вагою мокрого снігу зруйнувалися дахи 315 тис. будинків. Сотні тисяч мандрівників застрягли в дорозі і не можуть потрапити до місця призначення. Через утворення сніжних заносів і ожеледицю ряд аеропортів закриті або працюють з перебоями. Блоковано рух на ключових швидкісних шосе, особливо на сході країни. На дорогах, покритих кригою, зафіксовані численні ДТП.

Прогнози синоптиків невтішні: холодна погода з опадами збережеться ще тиждень, тоді як навантаження на транспорт з наближенням китайського нового року, який прийде 7 лютого, різко зростатиме. Прем"єр Держради КНР Вень Цзябао на екстреній нараді зажадав ужити всі заходи, щоб не допустити перебоїв у постачанні вугілля та інших енергоносіїв, усіма силами запобігти транспортному хаосу.

Критичні погодні умови створюють також загрозу постачанню продовольства в передсвяткові дні, можуть спровокувати зростання цін на м"ясо. Влада вжила спеціальні заходи, щоб прискорити відвантаження і доставку продуктів харчування. Вантажівки, що перевозять продукти, будуть звільнені від дорожніх мит і отримають додаткове постачання пального, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї автобус впав з 40-метрової висоти: 25 загиблих і 13 поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути