вівторок, 18 червня 2013 20:55

У Каневі півсотні людей "пеклися" на сонці, чекаючи на Королевську
11

Фото: Фото: Анна Поліщук

Сьогодні, 18 червня, у Каневі на Черкащині міністр соціальної політики України Наталя Королевська взяла участь в урочистому відкритті нового приміщення міськрайонного центру зайнятості. Заклад працює у старій триповерховій будівлі у центрі міста. Її відремонтували та переобладнали під центр зайнятості.

О 10.00 біля будівлі центру зайнятості, яка знаходиться на вулиці Шевченка, зібралось близько 60 осіб. Усі чекають на приїзд Королевської. Праворуч від входу розгорнули 2 блакитні намети працівники державної служби зайнятості. Біля одного збирається черга, записують на співбесіду на консервний завод "Верес". Сусідній — для студентів, тут підготували ноутбуки для того, щоб бажаючі могли пройти психодіагностичне тестування.

"Ми тісно співпрацюємо з центром зайнятості, вони підшукують працівників, які можуть у нас стажуватися та залишатися на роботу. На сьогодні маємо вакансії слюсаря-ремонтника, механізатора. Також близько 500 осіб потрібно на сезон з 1 липня для переробки овочів", - розповідає Людмила Матяш, представник канівської філії групи компанії "Верес".

Нове приміщення центру зайнятості оснащене електронним консультантом — схожим на банкомат, який вмонтований у стіну всередині та зовні поруч з виходом. За його допомогою кожен бажаючий може отримати оперативну інформацію про вакансії.

Біля входу збираються люди зі своїми скаргами, голосно викрикують, вимахують паперами. З будівлі виходять працівники центру зайнятості, чекають на міністра біля поручнів. Об 11.00 її ще немає.

"Щось відкриття без червоної стрічки, - махає рукою житель будинку навпроти Федір Коваленко. Прийшов раніше, щоб побачити міністра. - Півтори години на сонці печуся, вся сорочка мокра, хоч викручуй, а вона щось запізнюється. Хочу поскаржитися на малу пенсію, може й мені тут якусь роботу знайдуть. Бо жити немає за що. Пішов би, на "Верес", але вже старий".

Об 11.40 під'їжджає білий мікроавтобус з тонованими вікнами, позаду чорний позашляховик "Тойота Ленд Ровер". З авто виходить Наталя Королевська одягнена у чорний костюм та світло-зелені туфлі на шпильці, без охорони, прямує до будівлі. Їй вручає букет троянд директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. Запрошує подивитися намети з послугами центру та відремонтовану будівлю.

"Це дуже добре, знати ринок праці, він згодиться для того, щоб обрати вірну професію", - говорить студентам російською Наталя Королевська. Тоді йде оглядати приміщення центру.

"На першому поверсі знаходяться комп'ютерні класи для опанування безробітними та роботодавцями навичок роботи з програмами. Є куточок для осіб з обмеженими фізичними можливостями, гендерний центр, інформація для тих, хто бажає започаткувати власну справу. Також в центрі працює сектор запобігання соціальним ризикам", - показує усередині будівлю працівниця державного центру зайнятості.

Після екскурсії приміщенням, Королевській пропонують залишити побажання "землі Кобзаря" у великому альбомі.

"Людині не допомога потрібна, а стабільна з високою зарплатнею робота. Такі установи повинні існувати, мають об'єднувати навколо себе усі органи місцевого самоврядування та державної влади. У світі існує проблема безробіття, вона й не обійшла Україну. Потрібно питання зайнятості населення зробити одним із головних. Тому, ми міняємо принципи та політику служби зайнятості населення. Поставлене завдання перед працівниками державної служби, це не тільки сидіти у красивих офісах, а й на повну співпрацювати з роботодавцями та державними структурами для того, щоб сьогодні активізувати малий та середній бізнес і забезпечити людям робочі місця", - каже Королевська.

На східцях біля виходу до міністра підходять дві жінки, одна голосно плаче та показує їй документи.

"Син у лікарні в Черкасах лежить, треба майже 5 тисяч гривень, додому забрати не можемо. Уже скрізь була, документи ношу кожен день", - утирає сльози Марія Михайлівна. До неї підходять керуючі центру зайнятості, обіцяють допомогти.

За півгодини Королевська завершує зустріч. Прямує з посадовцями до комфортабельного автобуса, мають їхати на нараду державних центрів зайнятості на Чернечу гору.

Зараз ви читаєте новину «У Каневі півсотні людей "пеклися" на сонці, чекаючи на Королевську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути