понеділок, 14 червня 2010 11:56

У Калуші в.о. голови правління "Оріани" затримали з хабарем в 50 тисяч гривень

У Калуші в.о. голови правління "Оріани" затримали з хабарем в 50 тисяч гривень

На Прикарпатті затримали на хабарі виконуючого обов"язки голови правління ВАТ "Оріана". Арбітражного керуючого підприємства співробітники СБУ затримали тієї миті, коли він збирався перерахувати отримані гроші.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Управління СБУ в Івано-Франківській області, ця службова особа була покликана забезпечувати інтереси держави та бути розпорядником майна ВАТ "Оріана", що на 100 % перебуває у державній власності.

Натомість службовець спробував скористатися посадою та державним майном для власного збагачення. Укладаючи договір оренди майна ВАТ "Оріана", він за хабар пообіцяв потенційному орендарю приховати реальні орендні площі та занизити дійсну вартість угоди.

Сума, яку за свої послуги вимагав арбітражний керуючий, дорівнює 5 тисячам євро. Її він і одержав у гривневому еквіваленті.

Близько 50 тисяч гривень – такий розмір хабара пояснюється місцем розташування орендних площ: вони знаходяться у центральному районі міста Калуша. Варто додати, що договір оренди укладався з подальшим відчуженням майна держпідприємства на лізингових умовах.

Фонду державного майна України належить 99,99% акцій ВАТ "Оріана". З 2002 року ВАТ "Оріана" перебуває на стадії банкрутства.

Зараз ви читаєте новину «У Калуші в.о. голови правління "Оріани" затримали з хабарем в 50 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути