Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2011 15:40

У Каліфорнії серед злиднів померла онука Ейнштейна

У Каліфорнії серед злиднів померла онука Ейнштейна

У місті Олбані в Каліфорнії померла онука Альберта Ейнштейна, 70-річна Евелін Ейнштейн.

Вона померла у злиднях, хоча її знаменитий дід залишив по собі майна на десятки мільйонів доларів. Однак геній був у поганих стосунках з родиною, і позбавив дітей спадщини, залишивши усе майно та право на використання свого імені Єврейському університету в Єрусалимі.

Пізніше нащадки вченого намагалися відсудити хоча б частину спадщини, але марно.

Евелін Ейнштейн (прийомна дочка другого сина вченого Ханса) прожила важке життя. Хоча вона володіла п'ятьма мовами, отримала ступінь магістра середньовічної літератури в престижному університеті Берклі, її кар'єра не склалася. Жінці довелося змінити безліч професій: від офіцера поліції до ловця собак.

Особливо важко їй довелося після розлучення – протягом 13 років Евелін була одружена з ексцентричним професором антропології Гровером Кранцем, який намагався довести існування Снігової людини (Біг Фута).

Був час, коли Евелін ночувала в чужих машинах і харчувалася відходами, які знаходила у сміттєвих баках. Жінка неодноразово звинувачувала у всіх бідах знамените прізвище. Так, в мемуарах, які вона не встигла закінчити, онучка фізика пише, що ще в юності не знала, чи закохався у неї хлопець, чи просто хоче "переспати з Ейнштейном".

Після смерті Ейнштейна у 1955 році усе його майно, в тому числі документи, були передані Єврейському університету в Єрусалимі. Зараз ім'я генія щорічно приносить інституту 10 мільйонів доларів – серед покійних знаменитостей, які найбільше "заробляють", за рейтингом журналу Forbes Ейнштейн посів восьме місце.

Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії серед злиднів померла онука Ейнштейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути