понеділок, 19 вересня 2011 16:12

У хлопчика виявили синдром, через який він ніколи не буває ситим

У хлопчика виявили синдром, через який він ніколи не буває ситим

Десятирічний Бен Грін може з'їсти буквально все, в тому числі котячу їжу та навіть зубну пасту. Справа в тому, що в хлопчика рідкісний розлад, який змушує його постійно відчувати гострий голод. Тому батькам доводиться жорстко обмежувати його в їжі, пише The Daily Mail.

За словами батьків, почуття голоду затьмарює все в свідомості хлопчика. Якщо йому відмовити в їжі, починаються істерики, що тривають по кілька годин. У дитини діагностований синдром Прадера-Віллі. Він спровокований аномаліями в 15 хромосомі (тут відсутні близько 7 генів). Даний синдром зустрічається лише в однієї людини на кожні 22000.

Мозок Бена Гріна просто не розуміє, що його шлунок наповнений. Тому ризик смерті внаслідок переїдання вкрай високий для нього. Перші ознаки відхилення були виявлені відразу після народження хлопчика. Він виявився слабким і ледве міг їсти, проте в міру дорослішання аномальний апетит усе більше давав про себе знати.

Зараз дитина вже страждає від зайвої ваги. Також через викривлення хребта він змушений користуватись інвалідним кріслом. За словами лікарів, у пацієнтів з синдромом Прадера-Віллі може фіксуватись підвищена сонливість, низька щільність кісток, безпліддя, затримки в психічному та фізичному розвитку. На даний момент способи лікування даного розладу для науки невідомі.

Зараз ви читаєте новину «У хлопчика виявили синдром, через який він ніколи не буває ситим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути