Ексклюзиви
пʼятниця, 07 лютого 2014 10:16

У Харкові одну з центральних вулиць можуть перейменувати на "вулицю "Беркута"

У Харкові одну з центральних вулиць можуть перейменувати на "вулицю "Беркута"
Фото: ipress.ua

У Харкові хочуть одну з головних вулиць міста перейменувати на честь спецпідрозділу "Беркут", який сумно прославився своєю жорстокістю по відношенню до учасників Майданів по всій Україні. Про це повідомляють kvedomosti.com з посиланням на активіста і жителя міста Харкова Владислава Лебедєва.

"Ми збираємо підписи до наших міських та обласних начальників - голови Харківської облдержадміністрації Михайла Марковича Добкіна і міського голови Харкова Геннадія Адольфовича Кернеса, щоб вони підняли питання щодо перейменування однієї з вулиць Харкова у вулицю "Беркута", - говорить активіст.

"На даний момент ми зібрали вже більше 800 підписів зі зверненням. Причому це дуже мала частина наших планів, оскільки разом з іншими активістами ми ходимо по квартирах жителів міста і агітуємо за звернення тільки тиждень. Багато хто відмовляється підписуватися, але, як бачите, є у нас і однодумці. Всього у нас в планах зібрати 5 тисяч підписів і їх направити вже офіційно нашим державним чиновникам як звернення. Така ініціатива з'явилася тоді, коли в сторону підрозділу пішли неоднозначні відгуки. Цим ми хочемо донести до громадськості, що існують ще й інші думку людей", - повідомив виданню активіст.

На питання, яку ж вулицю хочуть перейменувати, Лебедєв відповів: "Оптимально було б, щоб перейменували вулицю Пушкінську. Це одна з центральних вулиць міста, і кожен турист або приїжджий в наше місто буде знати, що в країні є такий гарний підрозділ. Не можна бути настільки негативним в наше і так не легкий час".

Нагадаємо, що минулого тижня Добкін і харківські регіонали прийшли до облради у футболках "Беркута". Також в грудні минулого року стало відомо про ініціативу депутатів Пресненського району Москви назвати одну з вулиць "ім. подвигу підрозділу "Беркут" і внутрішніх військ України".

Зараз ви читаєте новину «У Харкові одну з центральних вулиць можуть перейменувати на "вулицю "Беркута"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути