вівторок, 28 червня 2011 15:54

У Греції страйкують проти економії

У Греції страйкують проти економії

У Греції проходить 48-годинний страйк. Так профспілки мають намір висловити протест проти заходів економії, за які голосуватиме парламент. Жорсткі економічні санкції - обов'язкова умова для отримання кредиту, повідомляє Deutche Welle.

Під час страйку закриються державні установи та банки, не вийдуть на роботу співробітники транспортних компаній та аеропортів. Авіадиспетчери страйкуватимуть не два дні, а по чотири години зранку і ввечері. Тим не менш, очікуються відміни і затримки рейсів. Медичні установи будуть надавати тільки екстрену допомогу.

Найбільші об'єднання профспілок закликали до акцій протесту за допомогою Інтернету.

Жорсткі заходи економії, до яких закликає влада країни, згідно з розрахунками, дозволять країні до 2015 року поповнити бюджет на 78 млрд євро. Грецький парламент обговорює можливість бюджетних скорочень вже з 27 червня. У середу, 29 червня, це питання буде винесено на голосування. Тільки за умови прийняття урядом програми економії Євросоюз і Міжнародний валютний фонд готові надати країні 120-мільярдний кредит.

Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу вже закликав депутатів правлячої партії підтримати програму економії, щоб уникнути банкрутства країни, відзначає AFP.

Нагадаємо, 23 червня цього року Греція спільно з лідерами Євросоюзу і МВФ досягли угоди про п'ятирічний план нових заходів посилення бюджетної політики, спрямованих на запобігання банкрутства країни.

Зараз ви читаєте новину «У Греції страйкують проти економії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути