Ексклюзиви
вівторок, 08 січня 2008 13:01

У гостях у Діда Мороза Путін розціловував дітлахів (ФОТО)
10

7 січня президент РФ Володимир Путін повернувся до Москви з Вологодської області, де зустрічав Різдво Христове.

Путін приїхав у Великий Устюг в неділю 6 січня. Батьківщина новорічного чарівника зустріла президента тридцятиградусними морозами. Увечері Путін провів робочу зустріч з губернатором Вологодської області В"ячеславом Позгальовим.


Потім Путін вирушив у головний храм Великого Устюга - Прокоп"євський собор, де проходило урочисте Різдвяне богослужіння.

Будинок Діда Мороза, якого щорічно відвідують більше 100 тисяч людей, розташований за 15 км від Великого Устюга, на березі ріки Сухони. Це дерев"яний терем, що складається з 12 кімнат. У резиденції створений парк розваг "12 місяців у вотчині Діда Мороза". На 42 гектарах території резиденції розташовані об"єкти туристичної інфраструктури, включаючи, поляну російських забав з персонажами російських народних казок, комплекс гірок для катання, зимовий сад Діда Мороза, дитячий оздоровчий корпус. У Великому Устюзі знаходиться пошта казкового персонажа. Турист може звідси відправити листівки і листи друзям зі спеціальним штемпелем, печаткою, автографом Діда Мороза.

У робочому кабінеті чарівника Путін оглянув герб Діда Мороза, на якому написаний девіз "Твори добро", прочитав гімн, побажання дітвори, залишені в спеціальній книзі на робочому столі. Потім Путін повісив на "Ялиночку почесних гостей" свій мішечок з побажаннями про мир на землі. Зимовий чарівник показав подарунки, які йому прислали діти зі всіх регіонів Росії і 15 країн світу.

Коли президент вийшов з терему, його аплодисментами зустріли городяни. Путіна запитали, як йому живеться. "Непогано", - з посмішкою відзначив він.

Президент розповів, що Новий рік і Різдво - одні з його найулюбленіших свят і додав, що "по-хорошому заздрить" жителям Великого Устюга, тому що вони живуть серед такої красивої природи.

У президента поцікавилися, чи не вважає він, що саме Дід Мороз повинен стати символом Зимових олімпійських ігор в Сочі 2014 року.

"Ми проводимо всеросійський конкурс, і символ ігор повинен визначити народ", - сказав Путін.

Діти побажали президентові всього самого хорошого у новому році і здійснення бажань, маленька дівчинка прочитала президентові новорічний вірш. Путін подякував їй, підняв і поцілував в щоку.

Президент Росії також відвідав Троїцько-Гледенський монастир, що знаходиться за 10 км від Великого Устюга.

Глава РФ оглянув головну визначну пам"ятку монастиря - різьблений позолочений іконостас Троїцького собору, який з 1776 року будувався протягом восьми років на пожертвування місцевих жителів.

Різьблені роботи виконували майстри - брати Микола і Тимофій Богданови. Ікони написані устюжськими іконописцями - купцями і протоієреєм устюжського Успенського собору.

Нагадаємо, що після однієї з робочих зустрічей у Великому Кремлівському палаці Путін пішки вирушив у свою робочу резиденцію через Соборну й Івановську площі Кремля. По дорозі він поговорив з туристами з Костроми, Ярославля, Волгограду, а також США і Франції.

Кульмінацією спілкування став несподіваний момент: президент сів навпочіпки перед хлопчиком 4-5 років і запитав, як його звати. Той відповів: "Микита". Про щось тихо поговоривши з Микитою, Путін задер йому футболку і поцілував у живіт. Після цього він погладив хлопчика по голові і пішов під супровід поглядів здивованих туристів, повідомляє РИА "Новости".

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «У гостях у Діда Мороза Путін розціловував дітлахів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути