середа, 10 листопада 2010 10:53

У Франції підвищили пенсійний вік

У Франції підвищили пенсійний вік

Президент Франції Ніколя Саркозі підписав закон про пенсійну реформу, і в середу цей документ набув чинності після того, як був опублікований в офіційному друкарському органі держави газеті Journal Officiel.

У вівторок пенсійну реформу, виступи проти якої місяць стрясали всю Францію, схвалила Конституційна рада. Парламент остаточно затвердив законопроект 27 жовтня.

Пенсійна реформа - один з основних політичних кроків президента Франції Ніколя Саркозі. Глава держави планує підвищити пенсійний вік, щоб зберегти систему виплати пенсій, які зараз фінансуються за рахунок зростання державного боргу.

Громадяни Франції виходять на пенсію в 60 років, якщо вони платили пенсійні відрахування протягом 40,5 роки, і в 65 років, якщо платили відрахування менше цього терміну. Реформа підвищить планку, відповідно, до 62 і 67 років. Крім того, необхідний термін виплати відрахувань до 2018 року складе 42 роки.

З початку вересня по всій країні пройшло вісім національних акцій проти пенсійної реформи, два тижні продовжувався безстроковий страйк. Найбільше він зачепив залізничний транспорт і нафтопереробні заводи.

Між тим, незабаром пенсійна реформа чекає і на Україну. Міністерство праці розпочало підготовку законопроекту, яким пропонується підвищити страховий стаж, необхідний для отримання пенсії, відразу на десять років.

Крім того, у разі ухвалення законопроекту, пенсійний вік для жінок підвищуватиметься на шість місяців щорічно протягом 10 років.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Франції підвищили пенсійний вік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути