субота, 16 жовтня 2010 13:18

Саркозі застосує силу проти страйкарів

Саркозі застосує силу проти страйкарів
Президент Франції Ніколя Саркозі розпорядився у п'ятницю використовувати поліцейські спецпідрозділи для відновлення роботи паливних сховищ, блокованих демонстрантами.

Варто відзначити, що раніше, глава МВС Франції Бріс Ортефе закликав поліцію скоротити випадки застосування сили проти бунтівної молоді і вдаватися до цього тільки в разі крайньої необхідності.

Страйкарі, що виступають проти оголошеної урядом пенсійної реформи в п'ятницю, перешкодили роботі паливних терміналів, які забезпечують паризькі аеропорти.

Одночасно були закриті всі 12 нафтопереробних заводів Франції.

У п'ятницю у Франції були також закриті багато навчальних закладів - вже четвертий день поспіль, а студенти брали участь у демонстраціях проти пенсійної реформи.

Як відомо, у Франції нині тривають протести проти пенсійної реформи, яка, серед іншого, передбачає підвищення пенсійного віку з 60 до 62 років. Через страйк працівників нафтопереробних заводів, а також нафтотерміналу країна може залишитися без палива. Вже в п'ятницю на кількох сотнях заправок виникли проблеми із задоволенням попиту водіїв.

Відзначимо, що з початку вересня у Франції відбулося вже три загальнонаціональні страйки проти реформи. Остання пройшла 11-12 жовтня. В акціях протесту, за даними профспілок, взяли участь близько 3,5 мільйонів осіб.

Радио Свобода

Зараз ви читаєте новину «Саркозі застосує силу проти страйкарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути