Ексклюзиви
четвер, 31 липня 2008 14:21

У Естонії відмінили щорічний гей-парад

Традиційним парад сексуальних меншин в столиці Естонії Таллінні буде замінений цього року на прогулянку геїв і лесбіянок по місту.

Як повідомив портал щомісячного таблоїду EestiExpress керівник центру інформації геїв і лесбіянок Яан Кроон, організатори параду вважають, що він не виконав покладених завдань по підвищенню свідомості суспільства і зустрічає в засобах масової інформації і суспільстві односторонній відгук.

Як відзначив Кроон, наприклад відношення до гей-параду в Стокгольмі набагато позітівніше. "Навіть на міських автобусах встановлені прапорці барв веселки. Все місто переживає цю подію, яка стала привабливою і для туристів", - розповів Яан.

Замість параду вирішено провести 23 серпня "пам"ятну прогулянку" по старій частині Таллінна.

Нагадаємо, минулого року організатори талліннського гей-парада запросили на марш по середньовічних вулицях естонської столиці парламентарів з Фінляндії, Швеції і Європарламенту, шведського гомоомбудсмена і представника AmnestyInternational.

А в 2006 році 12 серпня учасники ходи лесбіянок, геїв, бісексуальності і транссексуалів в Таллінні піддалися нападу більш ніж десятка контрдемонстрантів. Тоді більше десяти учасників ходу отримали поранення, а одна людина була госпіталізована у зв"язку з травмами голови, відзначила в своїй доповіді правозахисних організацій AmnestyInternational, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «У Естонії відмінили щорічний гей-парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути