понеділок, 21 червня 2010 12:47

У Єгипті знайшли підземне місто віком 3,6 тис. років

У Єгипті знайшли підземне місто віком 3,6 тис. років

Австрійські археологи побудували радіолокаційне зображення місцевості в районі поселення Таль ад-Даба на північний схід від Каїра. Їм вдалося знайти руїни столиці гіксосів, які були правителями Єгипту приблизно в 1664-1569 роках до н. е..

Глава проекту Ірен Мюллер розповіла, що головне завдання робіт - визначити, як далеко простягається підземне місто. Кочівники-семіти прийшли з Азії 3,6 тис. років тому і окупували Єгипет. Столицю вони створили в місті, яке мало назву Аваріс.

Керівник єгипетської Верховної ради з вивчення стародавностей Захі Хавасс заявив, що отримані зображення дають уявлення про планування вулиць Аварісу. Учені отримали повне уявлення про те, як розташовувалися житлові будинки, храми та інші споруди.

За словами Мюллер, археологам вдалося ідентифікувати і одну з приток Нілу, яка проходила через місто, а також два острови.

Австрійські фахівці вивчають гіксосів з 1975 року.

Гіксоси захопили владу на більшій частині території Єгипту в середині XVII столітті до н. е., скориставшись ослабленням влади фараонів. На відміну від єгиптян, загарбники добре управлялися з кіньми, що дало їм перевагу в бою. Гіксоси заснували власну династію правителів. Цей період історії отримав назву Другого перехідного.

Влада гіксосів закінчилася з воцарінням засновника XVIII династії Яхмоса I, який після тривалої війни взяв Аваріс і витіснив кочівників з Єгипту. Він навіть вдерся до Палестини, відкинувши гіксосів ще далі. З правлінням Яхмосу I пов'язують початок Нового царства.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті знайшли підземне місто віком 3,6 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути