понеділок, 30 липня 2007 11:57

У Єгипті випадково виявили підводне загублене місто

Дослідники з Вашингтонського музею природної історії, Департаменту античності Єгипту і французької берегової групи знайшли докази того, що вже за 7 століть до приходу Олександра Македонського і заснування ним міста Олександрії на цьому місці існувало велике місто.

До цього моменту вважалося, що на місці Олександрії знаходилося невелике рибальське село Ракотіс. Але розкопки, що проводяться на дні порту в Олександрії, показали, що масштаби міста були набагато більші, ніж чекали учені.

"Так часто трапляється у науці. Найцікавіше, що ми не шукали стародавнє місто", - сказав Жан-Деніель Стенлі з Вашингтонського музею природної історії. Проводячи розкопки, учені намагалися знайти відповідь на питання, чому грецькі і римські споруди затонули, а в результаті знайшли предмети, які відносяться до набагато ранішого періоду.

На даний момент учені намагаються визначити розміри знайденого міста. Датування за допомогою радіоактивного вуглецю допомогло встановити орієнтовний вік стародавнього міста: 1000 років до н.е.

Ж.-Д.Стенлі сподівається, що вивчення Ракотіса буде таким же захоплюючим, як відкриття недалеко від Олександрії у 1996 році руїн стародавніх міст Гераклеона, Канопуса і Менотіса, пише РБК.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті випадково виявили підводне загублене місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути