пʼятниця, 25 грудня 2009 12:04

У Делі статуя Будди перешкоджає посадці літаків

У Делі статуя Будди перешкоджає посадці літаків

Керівництво міжнародного аеропорту ім. Індіри Ганді у Делі побудувало нову злітну смугу поблизу релігійного місця, де 16-метрова статуя знаходиться на стадії розробки, повідомляє Guardian.

Під час посадки на злітні смуги в аеропорту Делі останнім часом пілоти зіштовхуються з незвичайною загрозою - гігантською статуєю Будди, що будується неподалік.

16-ти метрова мідна статуя почала споруджуватись на одному зі святих місць, яке розташоване за кілометр від кінця злітної смуги.

Проблеми довкола нової злітної смуги в міжнародному аеропорту ім. Індіри Ганді виникли одразу після її відкриття в серпні минулого року.

Пілотам вже тепер доводиться давати собі лад з 24-метровою статуєю Шиви, одного з найважливіших індійських богів, що побудована поруч з Буддою.

Через її присутність літакам, що летять зі сходу, з 4,4 км злітної смуги для посадки залишається 2,4 км.

Деякі пілоти відмовляються користуватися новою смугою, переживаючи, що в туманах, які є звичним для Делі явищем, вона стає особливо небезпечною.

Архітектори, які споруджують нову статую, наполягають, що вина за створену небезпечну ситуацію лежить на керівництві аеропорту, яке при спорудженні нової злітної смуги не врахувало безпосередню близькість релігійного місця.

Керівництво аеропорту визнає, що статуя може скоротити доступну довжину злітної смуги, проте наполягає, що вона досі достатньо довга, щоб бути придатною для посадки літаків.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Делі статуя Будди перешкоджає посадці літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути