понеділок, 26 жовтня 2009 13:18

У британському літаку впіймали сарану з Індії

У британському літаку впіймали сарану з Індії
Минулого тижня до Великобританії в літаку з Індії прибув "нелегал" - сарана Poeklocerus pictus.

Цей вид сарани раніше не зустрічався в Сполученому Королівстві. Ідентифікацію "зайця" провели фахівці британського Дослідницького агентства з питань продовольства та навколишнього середовища (FERA). За словами ентомолога Кріса Меламфі, коник виявився надзвичайно ненажерливим і швидко "проїв" собі стежку в лабораторній капустяній розсаді, куди був поміщений на карантин.

Сарана може знаходитися в двох станах пошуку їжі і розмноження: індивідуальному або в зграї, яка переміщається на великі відстані. Саранча їсть усе зелене практично без розбору. Якщо вона знаходиться в замкнутому просторі, то, після того, як буде знищена вся їжа зеленого кольору, особи почнуть пожирати одне одного.

Якщо б у Великобританії виявилися кілька особин Poeklocerus pictus, теоретично вони могли б становити небезпеку для місцевої екосистеми. Втім, на думку експертів FERA, сарана не виживе в британському кліматі.

Родина Poeklocerus pictus - Пакистан та Індія, де ці шкідники завдають великої шкоди багатьом сільськогосподарським культурам, включаючи баклажани, цитрусові, гарбуз, картоплю і томати, передає Бі-бі-сі.

За матеріалом: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «У британському літаку впіймали сарану з Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути