понеділок, 21 листопада 2011 13:34

У ДАІ виросли хабарі - за водіння у п'яному вигляді беруть $ 400-500

У ДАІ виросли хабарі - за водіння у п'яному вигляді беруть $ 400-500

Після скорочення співробітників Державтоінспекції, внутрішньовідомчі побори зросли удвічі, пише видання Сегодня.

Про це на правах анонімності розповів співробітник одеського управління ДАІ Олексій.

"З жовтня всім інспекторам дорожньо-патрульної служби міста керівництво поставило новий "план". Тепер кожен екіпаж у кінці зміни зобов'язаний здати своїм командирам 400 гривень, а раніше ми здавали по 200 гривень! У нічну зміну "ставки" збільшуються до 500 гривень, так як вночі більше шансів зловити п'яного за кермом. Хабар за водіння у п'яному стані - $ 400-500. За ці гроші на водія не тільки не складуть протокол, але ще й відвезуть додому!", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90% ДАІ заговорить англійською

Крім цього, за словами даішника, наприкінці місяця кожен інспектор повинен здати своєму начальникові ще $ 50. "Тобто керівництво хоче отримувати свою чорну "зарплату" в таких же розмірах, як і до скорочення в ДАІ. І змушує нас - звичайних інспекторів ДПС - вимагати "підвищених" хабарів від порушників. Разом з тим начальство нічим не ризикує. Нам прямим текстом дали зрозуміти, мовляв, якщо потрапите під час отримання хабара, то вони тут ні при чому. А хабарника тут же звільнять", - додав він.

Раніше писалося, що в ДАІ існує і план здачі протоколів на порушників ПДР. "По ньому вийшло послаблення: раніше, до скорочень, з нас вимагали по 6 протоколів за зміну. ??Зараз обов'язкової кількості немає, але якщо не принесеш 2-3 протоколи, то начальство буде дивитись на тебе криво", - уточнило джерело в ДАІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інспектори ДАІ рідко зупиняють престижні іномарки

Він зазначив, що до скорочення штату ДАІ на вулицях Одеси щодоби чергувало по 16-18 екіпажів. Зараз - 8-10 машин. За його словами, рядові інспектори ДПС кожне чергування ще й заправляють службові автомобілі за свій рахунок.

"Вимога видати талони на бензин начальство сприймає так: вам видали посвідчення та смугасту палицю, йдіть і заробляйте! А на зарплату сержанта на 1200 грн не проживеш. Змушений обдирати порушників", - додав один із сержантів ДАІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАІ дозволила водіям вибирати "красиві" номери

У свою чергу начальник одеського міського ДАІ Віктор Кузнєцов упевнений, що "чорного плану хабарів" в ДАІ не існує: "Ці розповіді про "план" і побори з інспекторів ДАІ - брехня. Потрібно запитати в тих, хто це каже, з якою метою вони це розповідають".

Нагадаємо, 2 листопада стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ ввело в дію 82 стаціонарних пости Державної автомобільної інспекції.

Зараз ви читаєте новину «У ДАІ виросли хабарі - за водіння у п'яному вигляді беруть $ 400-500». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути