четвер, 10 листопада 2011 18:17

Львівські митці виступили проти скорочення квот на українське мовлення
8

Фото: Фото: Денис Мандзюк

Акцію проти скорочення квот на українське мовлення в ефірі провели львівські митці. На площі Ринок відбувся короткий концерт, після чого один з учасників акції розбив гітару під звуки автоматної черги.

"Законопроектом скорочена обов'язкова присутність українського відеопродукту в ефірі удвічі — з 50 до 25 відсотків, а для музики скасовано цілком, - розповіла співачка Софія Федина. - Відсутність квот щодо звучання українських авторів і виконавців на радіо призведе до зникнення української музики з ефіру, а не вирішить проблему одноманітності існуючих радіостанцій. Адже жанрова різноманітність досягається шляхом надання ліцензій радіостанціям різних напрямків".

До акції долучилися Назар Савко, Софія Федина, учасники вокальної формації "Піккардійська терція", вуличні музиканти.

Вони підписали звернення, у якому вимагають від президента України Віктора Януковича накласти вето на цей закон.

"На нашій творчості цей закон не позначиться, бо ми збираємо зали і без радіо-реклами, - прокоментував Gazeta.ua соліст вокальної формації "Піккардійська терція" Андрій Капраль. - Вважаю, що це йдуть репресії. При владі люди, які є українофобами. Іти до церкви, хреститися, а потім своїх людей гнітити зі всіх боків — Бог їх за це покарає. Вони не до кінця проаналізували цю ситуацію. Кожен вчинок буде викликати спротив — заборонений плід завжди солодкий".

Зараз ви читаєте новину «Львівські митці виступили проти скорочення квот на українське мовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі