четвер, 20 жовтня 2011 20:13

У Вінниці дільничний інспектор кинувся під потяг рятувати "дембеля"

19 жовтня близько 1-ї ночі на вокзалі у Вінниці 20-річний Іван Кравчук ледь не попав під потяг.  На виручку йому кинувся 33-річний дільничний інспектор Михайло Довбуш, але не зміг втримати Івана. Тільки притягнув до себе і впав з ним між платформою і потягом. Обоє травмувалися.

За словами Довбуша, все сталося за кілька секунд.

"Стояли на пероні, чекали потяга, розмовляли. Раптом Ваня ступив крок назад, перечипився через свою сумку, і вже наступні два кроки він падав. І падав просто на рейки. А висота платформи там десь півметра. Я побачив потяг, що наближався, метрів за 15 вже був. Кинувся  ловити Ваню, але зрозумів, що вже не витягну його. Ми падали разом. Тоді я притягнув його до себе, розвернув по ходу потяга. Ми впали ближче до платформи, але потяг все одно нас зачепив", - розповів Михайло Довбуш.

Йому роздробило праву руку, а Кравчуку відрізало частину стопи правої ноги. Також у нього черпно-мозкова травма. Обох госпіталізували в лікарню швидкої допомоги Вінниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині потяг і 6 вагонів зійшли з колії

Як повідомив начальник лінійного відділення міліції на ст. Вінниця Юрій Шевчук, чоловіки дивом не загинули.

"Скоріше за все, сталося таке через його власну необрежність. Хоча зараз працює комісія, з'ясовує всі обставини того, що сталось. Якби не швидка реакція дільничного, потяг міг розчавити солдатика. Жалко юнака, йому ампутували ступню", - сказав він.

Іван Кравчук щойно демобілізувався із вінницької військової частини. Збирався їхати до рідного Ковеля, що у Волинській області.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці дільничний інспектор кинувся під потяг рятувати "дембеля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути